נקניק סלמי ביתי

והנה הפרק האחרון בסדרה עם אורי מאיר צ׳יזיק האלוף מהמרכז להנהגת הבריאות, והפעם: הכנת סלמי ביתי לא פחות ממושלם (אכלתי מאה טון).
מתכון סופר פשוט של כיבוש בשר עם מלח, מי כבישה מהתססות קודמות והתיבול: לבחירתכם. הנקניק מחזיק שנה במקרר אז תכינו לעצמכם כמה נקניקים ותתפנקו כל השנה. הנקניק הזה עובר התססה ולכן מכיל חיידקים פרוביוטים שמעולים לנו למערכת העיכול. לנו הקטוגנים זה חטיף מושלם המכיל חלבון ושומן איכותיים ביותר.

נקניק סלמי ביתי

נקניק סלמי ביתי

המרכיבים:
1 ק"ג בשר בקר טחון טרי ברמת שומן של 20 אחוז (אני השתמשתי ב30 אחוז).
30 גרם מלח
כפית פלפל שחור טחון טרי (אפשר יותר)
אופציות לשדרוג:
רבע כוס שמן זית
רבע כוס נוזלי תסיסת ירקות
חצי כפית סומאק
כף חריף מותסס
כפית זרעי כוסברה טחונים
כפית כורכום

אופן ההכנה:
מערבבים יחדיו ביד את כל המרכיבים ולשים עד לקבלת עיסה אחידה.
מניחים בקופסא אטומה ומכניסים למשך 24 שעות למקרר.
מוציאים את העיסה מהמקרר, ויוצרים מהעיסה צורת נקניק באחת מהאפשרויות הבאות: עיצוב ידני בעזרת נייר אפייה לצורה של נקניק עבה או על ידי מילוי שרוול מקולגן (בקשו מהקצב שלכם) לנקניק דק (בצורת נקניקייה).
מניחים או תולים במקרר (ללא כיסוי נוסף) – אם בחרתם להניח, רצוי על רשת או על נייר ולהקפיד להפוך מידי פעם (ראו ההערה בתחתית המתכון)
אחרי כחודש הנקניק מוכן לאכילה, אולם רצוי להניח לנקניק לחודש או חודשיים נוספים, כדי שיתייבש ויתסוס בהדרגה.

הערה: חשוב להזיז את הנקניק ולסובב אותו, אחת לכמה ימים כדי שיהיה מאוורר היטב.

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

טוסט טונה קטוגני

טוסט טונה קטוגני

אתם יושבים? הטוסט שבסרטון הוא גם נטול פחמימות וגלוטן ולכן מתאים לקיטוגנים כמו כפפה ליד, אבל גם אם אתם לא בתזונה קיטוגנית, אלא רק נמנעים

כרוב ממולא צמחוני

כרוב ממולא צמחוני

הנה ההזדמנות שלכם להעלות את מעמדכם בבית ולהכין סיר מושלם של כרוב בלאדי ממולא בדברים טובים, והוא אפילו צמחוני! יאללה לעבודה

דג בטמפורה

דג בטמפורה

תקשיבו טוב אבל ממש טוב. אחרי תקופה ארוכה שהוא לא היה במלאי, סיר הטיגון של מגנוס חוזר ובגדולללללללל. סיר מטורף. העיצוב שלו כזה שמונע משמן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)