והנה הפרק האחרון בסדרה עם אורי מאיר צ׳יזיק האלוף מהמרכז להנהגת הבריאות, והפעם: הכנת סלמי ביתי לא פחות ממושלם (אכלתי מאה טון).
מתכון סופר פשוט של כיבוש בשר עם מלח, מי כבישה מהתססות קודמות והתיבול: לבחירתכם. הנקניק מחזיק שנה במקרר אז תכינו לעצמכם כמה נקניקים ותתפנקו כל השנה. הנקניק הזה עובר התססה ולכן מכיל חיידקים פרוביוטים שמעולים לנו למערכת העיכול. לנו הקטוגנים זה חטיף מושלם המכיל חלבון ושומן איכותיים ביותר.
נקניק סלמי ביתי
המרכיבים:
1 ק"ג בשר בקר טחון טרי ברמת שומן של 20 אחוז (אני השתמשתי ב30 אחוז).
30 גרם מלח
כפית פלפל שחור טחון טרי (אפשר יותר)
אופציות לשדרוג:
רבע כוס שמן זית
רבע כוס נוזלי תסיסת ירקות
חצי כפית סומאק
כף חריף מותסס
כפית זרעי כוסברה טחונים
כפית כורכום
אופן ההכנה:
מערבבים יחדיו ביד את כל המרכיבים ולשים עד לקבלת עיסה אחידה.
מניחים בקופסא אטומה ומכניסים למשך 24 שעות למקרר.
מוציאים את העיסה מהמקרר, ויוצרים מהעיסה צורת נקניק באחת מהאפשרויות הבאות: עיצוב ידני בעזרת נייר אפייה לצורה של נקניק עבה או על ידי מילוי שרוול מקולגן (בקשו מהקצב שלכם) לנקניק דק (בצורת נקניקייה).
מניחים או תולים במקרר (ללא כיסוי נוסף) – אם בחרתם להניח, רצוי על רשת או על נייר ולהקפיד להפוך מידי פעם (ראו ההערה בתחתית המתכון)
אחרי כחודש הנקניק מוכן לאכילה, אולם רצוי להניח לנקניק לחודש או חודשיים נוספים, כדי שיתייבש ויתסוס בהדרגה.
הערה: חשוב להזיז את הנקניק ולסובב אותו, אחת לכמה ימים כדי שיהיה מאוורר היטב.