אתמול הראיתי לכם איך להכין קבנוס בבית, והיום נכין יחד נקניקיות פרגית ושומן בקר עסיסיות, טעימות וקלות להכנה בקטע אחר. את הנקניקיות האלו ניתן להקפיא לאחר הבישול ולצרוב בשמן בכל פעם שתוקף אתכם רעב במפתיע. בנקניקיות האלו אין צורך במכונת ניקנוק וגם לא במעיים אמיתיות או סינטטיות. כל מה שאתם צריכים זה פרגית טחונה והרבה אהבה. סתם, גם אהבה אבל גם תבלינים ובצל ונייר אפייה לגלגל היטב ואז לבשל במים. זהו, יש לכם נקניקיות. צרבו בשמן זית או שומן בקר ותגידו לעצמכם בלחמנייה או ממש כמוני על קרש עם כרוב, חריף ומלפפון מותססים. קטשופ ביתי לא היה אז מבחינתי תקראו לזה הגילטי פלז׳ר שלי. ותאמינו לי – אין טעים כזה.
נקניקיות פרגית
המרכיבים:
1/2 קילו פרגית טחונה דק
1 בצל לבן טחון
2 שיני שום טחונות
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה מעושנת
1 כפית אורגנו יבש
1 כפית מלח
1 כף שומן בקר מזוקק (אפשר לבקש מהקצב שיטחון לכם שומן ביחד עם הפרגית במקום.
אופן ההכנה:
לשים הכל יחד לעיסה אחידה ומעבירים לשק זילוף. מזליפים נקניקיה בגודל שבא לכם על נייר אפייה ומגלגלים. שימו לב שהגילגול חייב להיות מהודק היטב ומבלי להשאיר כיסי אוויר.
את הנקניקיות מכניסים למים רותחים לחמש-שבע דק. מוציאים מהמים ומעבירים אותן לקירור מוחלט.
שולפים את הנקניקיה מהנייר ותורבים במחבת. אני משתמש בשומן בקר מזוקק אבל שמן זית יעשה את העבודה נפלא.
מתכונים למלפפון, כרוב וחריף מותססים יש לכם בבלוג כבר מזמן.
בתאבון❤️