ניוקי, שמן זית כמהין, ערמונים, עירית וחמאה.
נשמע כמו חלום רטוב, אבל לגמרי בר השגה. עשיתי לכם מתכון לניוקי עננים משמן זית כמהין של זיתא.
אני יכול לטרוף את כל המחבת לבד וזה בדרך כלל מה שגם קורה. מזלי ששירנקה מריחה את הבישולים ומצליחה להגיע בזמן.
אז אומר בשבילכם, אם יש לכם את הבעיה שלי עם ניוקי עננים – תכינו כפול!
ניוקי עננים
לניוקי:
2 קילו תפוחי אדמה
2 חבילות מלח גס
50 גרם חמאה
250 גרם קמח
1 ביצה
2 כפיות שמן זית כמהין
1 שקית ערמונים קלופים
2 כפות עירית קצוצה
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-220 מעלות
מסדרים נייר אפייה על תבנית ויוצקים את חבילות המלח.
על המלח מסדרים את תפוחי האדמה ומכניסים לתנור למשך שעה ועד שתופחי האדמה מתרככים לחלוטים (ניתן לנעוץ בסכין כדי לבדוק).
חוצים כל תפוח אדמה ומרוקנים את כל ה״בשר״ שלו לקערה.
מרסקים לפירה חלק ומוסיפים: את הביצה, שמן הזית כמהין, הקמח ומערבבים לקבלת בצק אחיד.
יוצרים צינורות בצק בלישה עם הידיים וקורצים בעזרת סכין חתיכות ניוקי אחידות.
מבשלים את הניוקי בסיר עם מים רותחים עד שהוא צף לחלוטין.
מחממים חמאה על מחבת ומעבירים אליה את הניוקי המסונן ממים.
מוסיפים את הערמונים והעירית גם למחבת ומקפיצים מעט שהכל יתעטף בחמאה.
מתבלים במלח ומגישים.
איך זה מרגיש להיות על ענן? בתיאבון!
תגובה אחת
Hier ist der besten einfachste Weg, um durchführen plus one Verfahren von bewachen Ihre Bankroll.