שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

ניוקי עננים משמן זית כמהין

ניוקי, שמן זית כמהין, ערמונים, עירית וחמאה.
נשמע כמו חלום רטוב, אבל לגמרי בר השגה. עשיתי לכם מתכון לניוקי עננים משמן זית כמהין של זיתא.
אני יכול לטרוף את כל המחבת לבד וזה בדרך כלל מה שגם קורה. מזלי ששירנקה מריחה את הבישולים ומצליחה להגיע בזמן.
אז אומר בשבילכם, אם יש לכם את הבעיה שלי עם ניוקי עננים – תכינו כפול!

ניוקי עננים

לניוקי:

2 קילו תפוחי אדמה
2 חבילות מלח גס
50 גרם חמאה
250 גרם קמח
1 ביצה
2 כפיות שמן זית כמהין
1 שקית ערמונים קלופים
2 כפות עירית קצוצה

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-220 מעלות

מסדרים נייר אפייה על תבנית ויוצקים את חבילות המלח.

על המלח מסדרים את תפוחי האדמה ומכניסים לתנור למשך שעה ועד שתופחי האדמה מתרככים לחלוטים (ניתן לנעוץ בסכין כדי לבדוק).

חוצים כל תפוח אדמה ומרוקנים את כל ה״בשר״ שלו לקערה.

מרסקים לפירה חלק ומוסיפים: את הביצה, שמן הזית כמהין, הקמח ומערבבים לקבלת בצק אחיד.

יוצרים צינורות בצק בלישה עם הידיים וקורצים בעזרת סכין חתיכות ניוקי אחידות.

מבשלים את הניוקי בסיר עם מים רותחים עד שהוא צף לחלוטין.

מחממים חמאה על מחבת ומעבירים אליה את הניוקי המסונן ממים.

מוסיפים את הערמונים והעירית גם למחבת ומקפיצים מעט שהכל יתעטף בחמאה.

מתבלים במלח ומגישים.

איך זה מרגיש להיות על ענן? בתיאבון!

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

רביולי במילוי לאבנה וזעתר טרי

רביולי במילוי לאבנה וזעתר טרי

להכין רביולי בבית זה לא כל- כך מורכב כמו שזה נשמע וכמו שאנשים מפחדים מזה. לפעם ראשונה- הייתי הולך על רביולי במילוי לאבנה עזים וזעתר טרי. חובה

ריזוטו דלעת

ריזוטו דלעת הכי קרמי שיש

זוכרים את המתכון לריזוטו פתיתים ופטריות? אז לא כזה. הפעם עשיתי ריזוטו דלעת אמיתי כמו שריזוטו אמור להיות. יודעים מה? קבלו ריזוטו כתום. בתיאבון

סלט תפוחי אדמה רוסי

סלט תפוחי אדמה רוסי

יש כמה דברים שיצאו מהמטבח הרוסי שהם לא דבר שכדאי לפספס. וניחשתם נכון, סלט תפוחי אדמה הוא לגמרי, אבל לגמררריייי אחד מהם. היכנסו למתכון!

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)