ניוקי עננים משמן זית כמהין

ניוקי, שמן זית כמהין, ערמונים, עירית וחמאה.
נשמע כמו חלום רטוב, אבל לגמרי בר השגה. עשיתי לכם מתכון לניוקי עננים משמן זית כמהין של זיתא.
אני יכול לטרוף את כל המחבת לבד וזה בדרך כלל מה שגם קורה. מזלי ששירנקה מריחה את הבישולים ומצליחה להגיע בזמן.
אז אומר בשבילכם, אם יש לכם את הבעיה שלי עם ניוקי עננים – תכינו כפול!

ניוקי עננים

לניוקי:

2 קילו תפוחי אדמה
2 חבילות מלח גס
50 גרם חמאה
250 גרם קמח
1 ביצה
2 כפיות שמן זית כמהין
1 שקית ערמונים קלופים
2 כפות עירית קצוצה

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-220 מעלות

מסדרים נייר אפייה על תבנית ויוצקים את חבילות המלח.

על המלח מסדרים את תפוחי האדמה ומכניסים לתנור למשך שעה ועד שתופחי האדמה מתרככים לחלוטים (ניתן לנעוץ בסכין כדי לבדוק).

חוצים כל תפוח אדמה ומרוקנים את כל ה״בשר״ שלו לקערה.

מרסקים לפירה חלק ומוסיפים: את הביצה, שמן הזית כמהין, הקמח ומערבבים לקבלת בצק אחיד.

יוצרים צינורות בצק בלישה עם הידיים וקורצים בעזרת סכין חתיכות ניוקי אחידות.

מבשלים את הניוקי בסיר עם מים רותחים עד שהוא צף לחלוטין.

מחממים חמאה על מחבת ומעבירים אליה את הניוקי המסונן ממים.

מוסיפים את הערמונים והעירית גם למחבת ומקפיצים מעט שהכל יתעטף בחמאה.

מתבלים במלח ומגישים.

איך זה מרגיש להיות על ענן? בתיאבון!

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

קימצ'י

קימצ'י

נסעתי לאורי מאיר צ׳יזיק האיש והאגדה מאחורי המרכז להנהגת הבריאות כדי ללמוד איך להכין קימצ׳י. קימצ׳י זה למעשה כרוב מותסס בדיוק כמו שכבר לימדתי אתכם

מקלובה מלוואח ממולא בשר

מקלובה מלוואח ממולא בשר

פעם, בעבר הרחוק, כשמגפה עולמית חנקה את העולם, בערך לפני שנתיים, צילמתי את העונה החמישית של שף על האש. בכל תוכנית הכנתי מתכון שמתבסס על

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)