לפני שבוע וחצי העלתי ריל עם ענת פרנק שעסק בכולסטרול ועורר מהומה רבתי. אני די שמח על כל זה, כי זה מראה עד כמה יש אנשים מוסמכים ביותר שחוששים ממחקרים שמנוגדים למחקרים שהם מכירים. זה גם הראה כמה עצוב שיש בוגרי אקדמיה ששכחו את הכלל החשוב ביותר באקדמיה והוא להציב סימני שאלה. לשאול שאלות. לפתח סקרנות ולא להשאר מקובע מחשבתית לעולם. תמיד להטיל ספק ולחקור וללמוד.
זה גם היה קצת עצוב לראות איך אנשים שכל כך מקפידים מה הם מכניסים לפה שכחו שמה שיוצא מהפה הוא חשוב הרבה יותר ולשון הרע זה הרבה יותר מזיק מכל רדיקל חופשי. תקיפת אד הומינם היא הדרך העלובה ביותר להתמודד עם טענות נגדיות.
אני בעד דיון פתוח והצגת עמדות שונות. ככה המדע מתפתח. הטענה של ענת, אגב, מגובה בהמון מחקרים וקרדיולוגים מומחים מרחבי העולם.
נושא הכולסטרול היה ועודנו סבוך ולא חד החלטי.
אחת הטענות שהועלתה נגדי הייתה שאני מפיץ פייק (כאמור, פייק שמגובה מחקרית ונתמך על ידי לא מעט רופאים בכירים) ושדחוף אוריד את הריל. זו הזדמנות נפלאה לומר לכם העוקבים שהאחריות של כל אדם היא קודם כל עצמו. אל תסירו את האחריות מעצמכם. אתם מספיק חכמים ובוגרים בקבלת ההחלטות שלכם. ואם כבר מדברים על אחריות – בעיניי להעלות ריל פוגעני על אדם ולא על הטענה שהציג זו דוגמא מצויינת לאיך עושים חרם. עוקבים אחרי כולנו בני נוער – חרם זה בטח לא דוגמא שהייתי שמח שיקבלו מאיתנו.
ובאופן כללי אמן ובריונות הרשת תדעך עד העלמות מוחלטת. ביתר שאת מאז השבעה באוקטובר. לא חסר לנו מלחמות אמיתיות לנהל.
מי יתן וכל החטופים יחזרו כבר הביתה למשפחות קרועות הלב שלהם וכולנו נוכל לחזור ולנשום באופן סדיר.
וכעת המתכון לניוקי נטול פחמימה וסוכר: ניוקי עוף של ענת פרנק.
ניוקי עוף
המרכיבים:
לניוקיף
400 גרם חזה עוף טרי
2 חלבונים
1 ביצה שלמה
250 מ' עשבי תיבול (עירית, טרגון או טימין)
ליטר ציר עוף או בקר או מים ממולחים
לרוטב:
כ-8 פטריות יער
כ-8 שיני שום חתוכות
חמאה
250 מ"ל קרם קוקוס או שמנת
כמה עלי מרווה, רוזמרין, טימין
מלח, פלפל, אגוז מוסקט
פרמז'ן מגורר
אופן ההכנה:
להביא את הציר או המים לרתיחה בסיר
בינתיים להכניס את חזה העוף למעבד מזון,
לטחון בכמה פולסים ואח"כ לעיס עד שהגוש מתגבש לכדור.
להוסיף את החלבונים והביצה ולחזור על פעולת הפולסים והטחינה עד התגבשות.
להוסיף את עשבי התיבול והשמנת לטחון לעיסה במרקם חלק המזכירה מוס.
להעביר לשקית זילוף או ליצור פיסות קטנטנות בעזרת שתי כפיות ולציר הרותח.
הניוקי מיד יצופו – לחכות כמה דק' ולהעביר לרוטב להמשך הבישול.
רוטב שמנת פטריות:
לאדות את שיני השום בחמאה.
להוסיף את עשבי התיבול, להוסיף פטריות חתוכות.
כשהשיניים הופכות שקופות להוסיף את השמנת/קרם קוקוס.
להמליח ולפלפל ולהוסיף אגוז מוסקט, לבשל עד סמיכות רצויה
להעביר את הניוקי לרוטב. לעבות במעט פרמז'ן. להגיש ולפזר מעל קצת פרמז'ן.