ניוקי דלעת

ביום של בישולים לספר החדש של שירנקה ושלי הבנתי שלהכין ניוקי תפוח אדמה בקרם דלעת עלול להיות מעט מרתיע ומלחיץ. יש משהו בניוקי תפוח אדמה, כמו בשמרים או דגים שמרחיק אנשים מהניסיון לגלות כמה זה בעצם פשוט. לרוב בחיי, אני לא אדם שמוותר בקלות אבל במקרה הזה ספציפית חיפשתי משהו שבכל זאת ישדר קלילות והזמנה למטבח עם הילדים. ככה נולד לו הניוקי דלעת. האמת שכבר בחדר האוכל הייתה לי מנה של ניוקי דלעת ברוטב של חמאת אגוזי לוז וכמהין, אבל בספר בחרתי ברוטב האהוב על ריי: פרמז'ן.
יש גם משהו נורא כיף בבצק הסלחן של הדלעת, והעובדה שמכינים את הניוקי עצמם בעזרת שתי כפיות זה בכלל שוס!

בסוף אכלתי את הראש

אבל הרבה פחות מבדרך כלל. הנה המתכון.

ניוקי דלעת

ניוקי דלעת

מצרכים:

700 גר דלעת
2 תפוחי אדמה
כוס מלח גס
שמן זית
ביצה
1 כוס קמח
מלח ופלפל

לרוטב:
100 גר פרמז'ן מגורר
50 גר חמאה
1/4 כוס מי בישול של הניוקי
ענף טימין
עלה מרווה
מלח ופלפל

אופן ההכנה

מחממים תנור ל- 230 מעלות מצב גריל טורבו על חלל
פורסים את הדלעת איך שבא לכם אבל באופן אחיד.
מפזרים מלח גס ומניחים עליו את התפוח אדמה
מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל ולתנור ל45 דק עד רכות מוחלטת
מוציאים מהתנור. קולפים ומועכים במזלג. מוסיפים ביצה וקמח מערבבים היטב ומכניסים לשעתיים למקרר.
מחממים סיר עם מים ובעזרת שתי כפיות משליכים ניוקי למים הרותחים.
מסננים. אפשר להעביר למי קרח ולחכות לארוחה להכנת הרוטב או להעביר ישר למחבת עם מעט שמן, להוסיף טימין ומרווה, פרמזן, חמאה ומי בישול ולערבב בעדינות ליצירת רוטב חלק וקרמי.
ב ת א ב ו ן

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Omer Miller (@omermiller)

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

מרק עוף עם קניידלך

מרק עוף עם קניידלך

בנוה איתן שבעמק המעיינות ישנו מקום מיוחד במינו בשם המרכז להנהגת הבריאות בהובלתו וניצוחו של אורי מאיר צ׳יזיק. מי שטרם שמע עליו זו ההזדמנות שלכם

בוריקה שוק הכרמל

בוריקה שוק הכרמל 

אחד מיני מאכלים שישראלים פשוט מתים עליהם. בוריקה! והדוכן בשוק הכרמל שאני לא יודע איך- אבל מכין בוריקה טעימה למדי. חייבים לנסות את זה בבית.

לביבות כרישה

לביבות כרישה מארבעה מרכיבים

לביבות כרישה מושלמות. אפשר להוסיף גבינה בולגרית ופרמז'ן, אפשר להוסיף עוף או בקר, אפשר להמיר קמח שקדים בקמח לבן או פירורי לחם. בקיצור, תשחקו 🙂

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)