שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

ניוקי דלעת

ביום של בישולים לספר החדש של שירנקה ושלי הבנתי שלהכין ניוקי תפוח אדמה בקרם דלעת עלול להיות מעט מרתיע ומלחיץ. יש משהו בניוקי תפוח אדמה, כמו בשמרים או דגים שמרחיק אנשים מהניסיון לגלות כמה זה בעצם פשוט. לרוב בחיי, אני לא אדם שמוותר בקלות אבל במקרה הזה ספציפית חיפשתי משהו שבכל זאת ישדר קלילות והזמנה למטבח עם הילדים. ככה נולד לו הניוקי דלעת. האמת שכבר בחדר האוכל הייתה לי מנה של ניוקי דלעת ברוטב של חמאת אגוזי לוז וכמהין, אבל בספר בחרתי ברוטב האהוב על ריי: פרמז'ן.
יש גם משהו נורא כיף בבצק הסלחן של הדלעת, והעובדה שמכינים את הניוקי עצמם בעזרת שתי כפיות זה בכלל שוס!

בסוף אכלתי את הראש

אבל הרבה פחות מבדרך כלל. הנה המתכון.

ניוקי דלעת

ניוקי דלעת

מצרכים:

700 גר דלעת
2 תפוחי אדמה
כוס מלח גס
שמן זית
ביצה
1 כוס קמח
מלח ופלפל

לרוטב:
100 גר פרמז'ן מגורר
50 גר חמאה
1/4 כוס מי בישול של הניוקי
ענף טימין
עלה מרווה
מלח ופלפל

אופן ההכנה

מחממים תנור ל- 230 מעלות מצב גריל טורבו על חלל
פורסים את הדלעת איך שבא לכם אבל באופן אחיד.
מפזרים מלח גס ומניחים עליו את התפוח אדמה
מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל ולתנור ל45 דק עד רכות מוחלטת
מוציאים מהתנור. קולפים ומועכים במזלג. מוסיפים ביצה וקמח מערבבים היטב ומכניסים לשעתיים למקרר.
מחממים סיר עם מים ובעזרת שתי כפיות משליכים ניוקי למים הרותחים.
מסננים. אפשר להעביר למי קרח ולחכות לארוחה להכנת הרוטב או להעביר ישר למחבת עם מעט שמן, להוסיף טימין ומרווה, פרמזן, חמאה ומי בישול ולערבב בעדינות ליצירת רוטב חלק וקרמי.
ב ת א ב ו ן

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Omer Miller (@omermiller)

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

קציצות דגים עם חומוס ועגבניות

קציצות דגים עם חומוס ועגבניות

אנשים לא מספיק מעריכים קציצות דגים ברוטב שהוא החיים. סיר כזה בארוחת שישי, לצד פיתה חמה או חלה מתוקה- ואתם לא צריכים עוד שום דבר.

סשימי פרידה

סשימי פרידה ירוקה של אליטה אופק

עוד מתכון מנצח ממטבחה של אליטה אופק המוכשרת. סשימי פרידה ירוק, שמקבל את כל הקיק והטוויסט מהסחוג הירוק שמשדכים אליו. זה לא מתכון קלאסי אבל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)