ביום של בישולים לספר החדש של שירנקה ושלי הבנתי שלהכין ניוקי תפוח אדמה בקרם דלעת עלול להיות מעט מרתיע ומלחיץ. יש משהו בניוקי תפוח אדמה, כמו בשמרים או דגים שמרחיק אנשים מהניסיון לגלות כמה זה בעצם פשוט. לרוב בחיי, אני לא אדם שמוותר בקלות אבל במקרה הזה ספציפית חיפשתי משהו שבכל זאת ישדר קלילות והזמנה למטבח עם הילדים. ככה נולד לו הניוקי דלעת. האמת שכבר בחדר האוכל הייתה לי מנה של ניוקי דלעת ברוטב של חמאת אגוזי לוז וכמהין, אבל בספר בחרתי ברוטב האהוב על ריי: פרמז'ן.
יש גם משהו נורא כיף בבצק הסלחן של הדלעת, והעובדה שמכינים את הניוקי עצמם בעזרת שתי כפיות זה בכלל שוס!
בסוף אכלתי את הראש
אבל הרבה פחות מבדרך כלל. הנה המתכון.
ניוקי דלעת
מצרכים:
700 גר דלעת
2 תפוחי אדמה
כוס מלח גס
שמן זית
ביצה
1 כוס קמח
מלח ופלפל
לרוטב:
100 גר פרמז'ן מגורר
50 גר חמאה
1/4 כוס מי בישול של הניוקי
ענף טימין
עלה מרווה
מלח ופלפל
אופן ההכנה
מחממים תנור ל- 230 מעלות מצב גריל טורבו על חלל
פורסים את הדלעת איך שבא לכם אבל באופן אחיד.
מפזרים מלח גס ומניחים עליו את התפוח אדמה
מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל ולתנור ל45 דק עד רכות מוחלטת
מוציאים מהתנור. קולפים ומועכים במזלג. מוסיפים ביצה וקמח מערבבים היטב ומכניסים לשעתיים למקרר.
מחממים סיר עם מים ובעזרת שתי כפיות משליכים ניוקי למים הרותחים.
מסננים. אפשר להעביר למי קרח ולחכות לארוחה להכנת הרוטב או להעביר ישר למחבת עם מעט שמן, להוסיף טימין ומרווה, פרמזן, חמאה ומי בישול ולערבב בעדינות ליצירת רוטב חלק וקרמי.
ב ת א ב ו ן
תגובה אחת
בלי שמנת בישול?