שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

ניוקי ביתי בקרם עגבניות אמיתיות שתמיד מנצח

 

צילום: טל סיוון ציפורין

אם אני אומר לכם שאתם יכולים להכין ניוקי ביתי בקרם עגבניות ממש כמו באיטליה, לא תכינו?
ניוקי זו אחת המנות המפורסמות ביותר בעולם ובטח במטבח האיטלקי. יש אינספור ווריאציות להכנת המנה הזו.
אך הבסיס הוא תמיד אותו בסיס. תפוחי אדמה.
ואם כבר איטליה, אז מה יותר איטלקי מניוקי בקרם עגבניות שתמיד מנצח?
אנחנו הולכים להכין יחד את המתכון הכי קלאסי – כי בנינו, קלאסיקה לא סתם הפכה להיות קלאסיקה.

הכנתם? תשתפו אותי באינסטגרם

אם אתם דווקא פחות בקטע של ניוקי ברוטב עגבניות, אתם יכולים למצוא כאן מתכונים נוספים.

 

צילום: טל סיוון ציפורין

ניוקי ביתי בקרם עגבניות אמיתיות

מרכיבים:

לניוקי
קילו מלח גס
2 קילו תפוחי אדמה לא קלופים
ביצה
חלמון
180-220 גרם קמח לבן
מלח

לרוטב
שמן זית לטיגון
6-8 שיני שום
1-2 פלפל צ’ילי טרי
3 כפות שמן זית
2 עלי בזיליקום
1 סלסלה עגבניות שרי תמר חצויות או 8 עגבניות אדומות חתוכות דק
3/4 כפית מלח
30 גרם חמאה

אופן ההכנה:

ממליץ לקרוא את אופן ההכנה לפני שאתם מתחילים להכין, וזיכרו תמיד שהרוטב צריך לחכות לניוקי ולא ההפך.

  1. מחממים תנור על 200 מעלות טורבו.
  2. מפזרים מלח גס בתבנית עמוקה שמתאימה לתנור, מסדרים עליו את תפוחי האדמה ומכניסים לתנור לשעה או עד שקליפתם משחימה לחלוטין ובשרם מתפוצץ מתוכם.
  3. בזמן שתפוחי האדמה בתנור, מכינים את הרוטב.
  4.  קולפים את שיני השום, פורסים אותן לפרוסות די עבות וחוצים את הצ’ילי לאורכו.
  5. במחבת רחבה מטגנים את השום, הצ’ילי והבזיליקום על אש נמוכה במשך 5 דקות. חשוב לא לטגן את השום עד שהוא שחום אלא רק עד ריכוך.
  6. מוסיפים את העגבניות ומגבירים את האש ללהבה גבוהה ומערבבים עם כף עץ במשך 2 דקות.
  7. מכסים את המחבת ומבשלים במשך 10-15 דקות עד שכל העגבניות התפרקו לחלוטין ונוצר מעין רוטב עגבניות גס, ממליחים וסוגרים את האש. שימו לב שאין פה מים והטיגון גם מרכך את העגבניות וגם מעצים את טעמן, ממש כמו שקורה בריבה.
  8. בשלב זה ניתן להעביר את כל תכולת המחבת למעבד מזון (לא לשטוף עדיין את המחבת) ולטחון במשך 2 דקות או לחילופין למעוך בגסות את העגבניות בעזרת כף עץ או מועך פירה לקבלת מרקם כפרי וגס יותר.
    במידה וטחנתם את הרוטב במעבד מזון- כעת החזירו אותו למחבת, על אש הכי נמוכה למשך כחצי שעה.
  9. מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור, חוצים אותם ומרוקנים את בשרם לקערה, ניתן למעוך עם מועך פירה. צריך להתקבל כקילו של בשר תפוחי האדמה נטו.
  10. מוסיפים לקערה את שאר מצרכי הניוקי ולשים בידיים עד לקבלת בצק.
  11. לפני יצירת הניוקי, מרתיחים מים בסיר וממליחים בכפית מלח.
  12. על משטח מקומח מרדדים לגליל בקוטר 3 ס"מ וחותכים אותו לחתיכות ניוקי שמנמנות.  חשוב לשים לב שהניוקי מונחים בצלחת מקומחת ולא צמודים אחד לשני כדי למנוע הידבקות.
  13. לאחר שהמים רתחו, מכניסים בעדינות כמחצית מכמות הניוקי ומבשלים עד שהניוקי צף.
  14. כאשר הניוקי מוכן, מסננים אותו בעזרת כף מסננת ישירות לרוטב שבמחבת.
  15. כאשר כל הניוקי במחבת עם הרוטב, מוסיפים את החמאה, מערבבים, ואוכלים.

 

לשדרוג
מומלץ להגיש עם פרמז׳ן, כף ריקוטה ושאטה גרוס.

 

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

בטטות אפויות עם שום

קבלו את המתכון לבטטות אפויות עם שום מתוך הספר שלי ״גם טעים וגם בריא״ שיצא לאור במטרה להנגיש את המטבח לחולי קרוהן ומחלות מעי דלקתיות אחרות.

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)