אני לא בעד מזון מטוגן באופן כללי אבל אם כבר מטגנים אז נאגטס בטמפורה קטוגנית זו דרך מופלאה לשחיתות קולינרית. לקטוגנים מורכב מעט לעשות טמפורה או לפחות ככה האמנתי עד היום בצהריים. את הקמח או קמח הטמפורה מחליפים באבקת חלבון ביצה (שימו לב שזו אבקה שמותאמת לתזונה) וממש כמו טמפורה ״אמיתית״ מערבבים עם סודה וביצים.
קוביות הקרח נועד ליצור בלילה קרה מהסיבה הפשוטה שבלילה קרה בשמן רותח יוצרת ציפוי פריך וקראנצ׳י וקריספי ועוד מילים טעימות.
הטמפורה הזו נהדרת עם זוקיני, ברוקולי, עוף, בשר, פטריות וכל מה שאתם אוהבים לטגן,
מי שרוצה יכול לתבל את הבלילה גם בפפריקה מעושנת/כמון/כורכום או מה שאתם חושקים עמוק בלב.
את הנאגטס שלי טבלתי ברוטב ברביקיו קטוגני הום מייד.
נאגטס בטמפורה קטוגנית
המרכיבים:
1/2 קילו פרגית פרוסה לקוביות קטנות
לטמפורה:
1 כוס אבקת חלבון ביצה
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית קסנטן או גואר גאם (אבקות ג׳לטיניות שמתאימות בקיטו)
1 כפית מלח
1/2 כוס מי סודה קרים
2 ביצים M
3 קוביות קרח
לטיגון:
שמן קיטו/שמן זית/שמן אבוקדו
אופן ההכנה:
מערבבים עם מטרפה את כל מרכיבי הבלילה. במידה וסמיך מוסיפים טיפה סודה. במידה ודליל תוסיפו טיפונת אבקת חלבון.
את חתיכות הפרגית אפשר להשרות במרינדה אם בא לכם. אני ישר הכנסתי לבלילה.
מחממים שמן ומכניסים את חתיכות העוף המצופות בכמה נגלות כדי שהשמן לא יתקרר ותקבלו תוצאה קריספית ולא סמארקאצ׳ רכרוכי.
זהו. בתאבון.