שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

מרק פטריות

מתוך ״גם טעים גם בריא״. צילום: חיים יוסף

מרכיבים:

1 בצל קצוץ דק
מעט שמן זית לטיגון
500 גרם פטריות שמפיניון קצוצות או פרוסות
1 תפוח אדמה מבושל חתוך לקוביות
4 כוסות (1 ליטר) ציר עוף או ירקות ביתי חם (מתכונים בעמודים אחרים)
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הבצל במעט שמן, רק עד שהתחיל להזהיב. מוסיפים את הפטריות ומערבבים.
  2. מכסים את הסיר ומבשלים כ-5 דקות. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומערבבים.
  3. מוסיפים את הציר ומתבלים במלח ופלפל. מביאים לרתיחה, לאחר מכן מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה.
  4. מרסקים בבלנדר את המרק ומחזירים לסיר לחימום.
  5. ניתן לשמור מעט מהפטריות המבושלות להגשה.

 

המתכון מתאים במצבי המחלה הבאים:
(2) לשמירת מחלת קרוהן בשליטה
(5) לחולי צליאק ואי סבילות לגלוטן
(7) אי סבילות ללקטוז

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

עוף מרסלה

עוף מרסלה

עוף מרסלה זו מנה שמתאימה בדיוק לארוחת הערב הבאה שלכם. לא דורשת יותר מדי מרכיבים, והטעמים מהממים. ממש. תהנו!

מסאחן עוף

מסאחן עוף

צורת ההגשה הופכת את המנה הזו למנה מושלמת לחלוקה. עוף מסאחן הגיע אלינו מהמטבח הערבי והיא מפוצצת בתבלינים חמים וטעמים מדהימים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)