המסורת הזו החלה למעשה עוד בסוכה המאולתרת של סבא וסבתא שלי זכרם לברכה במרפסת בקומה השלישית בדירה הקטנה ברחוב החשמונאים ברמת גן.
היינו כל הנכדים מתכנסים בין הקישוטים וסבתא שלי הייתה מגישה מרק עוף עם קרפעלך עבודת יד שסבתא שרה הייתה מכינה.
המנה הזו הוגשה גם שנים אח"כ בסוכה בגינה של ההורים שלי בכפר. אמא שלי בניגוד לסבתא הייתה ממלאת את הקרפעלך –
שאלו כיסוני בצק ממולאים – בבשר בקר ולא בעוף.
השנה החלטתי להכין לילדים שלי בסוכה שלנו במושב את המרק עוף הכי טעים שיש בליווי כיסונים בצק ממולאים כדורי בשר בקר שמנמן וטעים ברמות.
בניגוד לאמא וסבתא אני משתמש בבצק פסטה טרי ומוכן לעבודה של שמרית שזה סופר נוח לתפעול.
הראיתי לכם פה בעבר כבר לא מעט פסטות שאפשר להכין עם הבצק הזה והאמת שהגרסה הזו היא טייק עוף למרק עוף עם טורטליני שמגישים בבולוניה:
ציר צח עז טעם עם שפע של מיני כיסונים – אני השתמשתי בתבנית שמייצרת כוכבים. בכל זאת בסוכה מקובל ונהוג לצפות דרך הסכך בכוכבים שבשמיים.
הנה המתכון המדוייק.
מרק עוף עם כוכבי בשר
המרכיבים:
למרק:
2 כפות שמן זית או שומן בקר מזוקק
1 בצל חצוי עם הקליפה
2 גזרים פרוסים עם הקליפה
1 צרור סלרי
4 ירך עוף עם העור
מלח
לכיסונים:
1 חבילה פסטה טרייה של שמרית
350 גר' בשר בקר טחון (השתמשתי בצלעות טחונות)
מלח
להגשה:
1 רימון מופרד לגרגרים
אופן ההכנה:
בשמן צורבים היטב את ירכי העוף. מוסיפים את הירקות וצורבים היטב להשחמה.
מוסיפים 1.5 ליטר מים קרים ומביאים לרתיחה.
מקפים את הקצף שצף על פני המרק. מנמיכים להבה ומבשלים שעה וחצי.
מסננים את המרק.
את העוף מפרידים מהעצם ומי שמעוניין יכול להגיש אותו בתוך המרק.
אופצייה נוספת ואהובה עלי במיוחד היא לצרוב את בשר העוף המבושל ולהגיש עם אורז לבן (הילדים שלי עפים על זה)
את דף הפסטה מחלקים לריבועים קטנים (או משתמשים בתבנית כמו שיש לי בכל צורה שבא לכם.
מתבלים את הבשר במלח ומכדררים לכדורים קטנים.
במרכז כל בצק מניחים כדור בשר ומכסים בריבוע נוסף. מהדקים היטב את השוליים.
מי שאוהב ויודע יכול ליצור צורה של טורטליני.
במידה ויש לכם שאריות בצק – רדדו אותם בעזרת מערוך ופרסו דק להכנת איטריות מרק משובחות.
מביאים את הציר לרתיחה ומכניסים לתוכו את הכיסונים. מביאים לרתיחה נוספת ומבשלים חמש דק.
בקערת מרק יוצקים את הציר יחד עם הכיסונים. מפזרים גרגרי רימון ומתפללים לימים שקטים במדינה❤️
שיהיה לנו חג שמח. אמן.
פרסום ממומן בשיתוף @shimrit_baking