אמא שלי מכינה מרק עוף עם המון ירקות: פלפלים, קישואים, כרוביות, תפוחי אדמה ועוד. אני הרבה יותר מנימליסטי עם הירקות אבל מקפיד להוסיף שורש כורכום ומח עצם. שנינו מעדיפים עוף שלם במרק ואחרי הבישול לפרק אותו מהעצם. שילבנו כוחות ומתכונים והכנו מרק עוף עשיר בירקות ומח עצם וקיבלנו את הפנצילין היהודי ביג טיים.
קניידלך השארנו את המתכון הקלאסי אבל במקום דמן קנולה השתמשנו בשומן אווז. אפשר גם שמן זית אם בא לכם. אמא שלי לא זרמה.
לי אין בעיה לבשל קניידלך במרק, אמא מעדיפה לבשל בנפרד – אתם תבחרו איך שבא לכם❤️
מרק עוף וקניידלך
מצרכים:
1 עוף שלם
2 בצלים לבנים קלופים
3 גזרים פרוסים גס
6 ענפי סלרי אמריקאי
1 שורש סלרי
1 שורש פטרוזיליה
8 פרחי כרובית
2 קישואים פרוסים
1 שורש כורכום פרוס
4-5 מח עצם
4 שיני שום
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
הכל בתוך סיר. מים קרים לכיסוי. רתיחה, הנמכת להבה, קיפוי קצף, כיסוי כמו סבתא (מכסה שמכסה חצי סיר) בישול של שעתיים.
מוציאים עוף, מפרידים מהעצם ומחזירים למרק.
קניידלך
8 כפות קמח מצה
1 תפוא מבושל, מרוסק במזלג
5 ביצים
1/4 כוס מים חמימים
1/4 כוס שומן אווז
מלח ופלפל
מערבבים הכל, מנוחה של חצי שעה, מכדררים.
בסיר עם מים רותחים ומומלחים מבשלים כדורים 8-10 דק'
בתאבון.
תגובה אחת
מה עושה תפוח אדמה בקניידל? אין קשר ולא שייך בכלל ו5 ביצים בשביל 8 כפות קמח מצה? זה מאוד מוגזם. אבל תהיה בריא ותעשה מה שאתה רוצה אבל אל תקרא לזה קלאסי כי זו המצאה.