שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

מרק כתום וגם: קרקר מדף אורז

כבר אמרתי כמה אני אוהב מרקים?
נראה לי שרק איזה 100 פעם.
תאמינו לי, הזיכרון כבר לא אותו דבר בגיל 40.

בדרך כלל, אני נוטה שלא לסווג אוכל לפי הצבע של הגלם המרכזי בו.
אבל בנינו,
אין דבר שמגרה ומפעיל את בלוטות הטעם שלנו יותר מאשר צמד המילים "מרק כתום".

אז למה לי לחפש עכשיו איזה שם חלופי למרק המושלם הזה?
וחוץ מזה, בחורף תמיד יש לי מרק על הגז. נראה לכם שאני אתחיל לסבך את מון וריי עם אלף שמות שונים למרקים? עדיין לא.

המרק מושלם להגשה כמנה ראשונה, כארוחת ערב וגם צהריים ביום סגריר. אפשר גם בקיץ, אבל בחורף זה כיף פי 2.

 

הכנתם כזה? תתייגו אותי באינסטגרם

צילום: שירן כהן שי

מרק כתום וגם: קרקר מדף אורז

מרכיבים:

2 גזרים
2 בטטה
1 דלעת
2 ענפי סלרי
2 בצלים יבשים
3 ענפי טימין
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כוס יין לבן
מיכל שמנת מתוקה/ מיכל קרם קוקוס

לקרקרים
דפי אורז
ביצה טרופה
שומשום שחור ולבן
מלח גס

צילום: שירן כהן שי

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל180 מעלות.
  2. חותכים את הגזרים, בטטות, דלעת, סלרי והבצלים לקוביות קטנות ומניחים אותם בתבנית המתאימה לתנור.
  3. מתבלים בשמן זית, מלח פלפל וטימין, עוטפים בנייר כסף ומכניסים לתנור למשך 45 דקות.
  4. לאחר 45 דקות מגבירים את החום ל220 מעלות ומפעילים גריל עליון, מסירים את המכסה וצולים כ15 דקות עד שהירקות משחימים.
  5. מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור עם מגבת ויוצקים רבע כוס יין לבן, מגרדים היטב את הירקות מהתבנית ומעבירים את הכל לתוך מעבד מזון וטוחנים היטב היטב.
  6. מחזירים חזרה לתבנית ומוסיפים לבחירתכם- שמנת מתוקה או מיכל קרם קוקוס, מערבבים היטב ושומרים על חום נמוך עד להגשה.

אופן הכנת הקרקרים:

  1. מחממים תנור ל180 מעלות.
  2. משרים דף אורז במים חמימים ל20 שניות ומעבירים למשטח נקי או מגבת.
  3. מקפלים כל דף לצורת מלבן.
  4. מורחים בביצה, ומפזרים שומשום שחור ולבן, מעט מלח גס
  5. מסדרים את הקרקרים בתבנית ומכניסים לתנור לאפייה של 12 דקות עד שהקרקר מתקשה.
  6. מוציאים ואוכלים מיד (לא ניתן לשמור אותם).

 

צילום: שירן כהן שי
איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

סלמון ברוטב הדרים

דג סלמון בתנור ברוטב הדרים

דג סלמון בתנור ברוטב הדרים זו מנת סתיו מופלאה. התענוג הגדול מכולם זה שהדרים משתדכים כה נפלא עם סלמון במחבת. היכנסו למתכון!

אסקרגו בפריז

לפני 15 שנה נקלעתי בטעות להוטל קוסט בפריז. זה היה בשבוע האופנה והלובי היה גדוש צלמים, דוגמניות, סמים והזיות מהלכות. הייתי צעיר ונרגש ודי תמים,

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)