מרק כרובית קרמי וקרוטונים אמיתיים

צילום: שירן כהן שי

אחד המרקים הצרפתיים המפורסמים בעולם הוא מרק וישיסואז'.
שזה בעצם מרק שהמרכיבים בו טחונים, תפוחי אדמה, בצלים וכרישה וגם שמנת כמובן. מה שהופך אותו לקרמי, אוורירי ומנחם ברמות.

בגלל אהבתי הגדולה לכרובית עוד מהימים שהיא הייתה מונחת לה רכה ונעימה במרק עוף של אמא שלי, החלטתי להכין וישיסואז' כרוביות,
או בשפתנו הפשוטה יותר- מרק כרובית.
הכרובית נותנת את הטעמיה העדינים, וכמו המרכיבים האחרים במרק- גם היא נטחנת לנו בצורה אידיאלית למרק ורק מוסיפה לקרמיות אלייה אנחנו מנסים להגיע.
והפעם יש גם טריק, פה המרק נעשה בתבנית אחת בתנור. אז אתם יכולים לשכוח מהכלים, לפחות להיום.

אם גם אתם הכנתם- תשתפו אותי באינסטגרם 🙂

צילום: שירן כהן שי

מרק כרובית קרמי וקרוטונים אמיתיים

מרכיבים:

3 תפוחי אדמה חתוכים
ראש כרובית
2 בצלים
ענף כרישה
4 שיני שום
שמן זית
מלח ופלפל
2.5 ליטר מים
שמנת מתוקה
קרעי חלה לקרוטונים

לסלסת כוסברה
1 כוס עלי כוסברה קצוצים
כפית גרידת לימון
שן שום
1/4 פלפל ירוק חריף
מיץ מלימון 1

 

אופן ההכנה:

  1. קולים את קרעי החלה בתנור על 150 מעלות כ10-15 דקות, ומוציאים כאשר הם שחומים וקריספיים.
  2. מחממים את התנור ל220 מעלות מצב טורבו.
  3. מסדרים את כל הירקות על תבנית אפייה וצולים אותם במעט שמן זית, קורט מלח ופלפל שחור גרוס.
  4. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור ל45 דקות. לאחר מכן מורידים את הכיסוי ומכניסים לתנור ל15 דקות נוספות.
  5. מוציאים מהתנור ומעבירים למעבד מזון, מוסיפים את המים וטוחנים הכל יחד. (למי שאוהב- ניתן גם למעוך אותם עם מועך פירה, כך יתקבל מרקם גס יותר)
  6. מוסיפים את השמנת המתוקה, מערבבים ומחזירים לתנור ל5 דקות נוספות.
  7. מוציאים, מגישים, אוכלים, ומבקשים קערה נוספת.

 

לשדרוג
מומלץ להניח כף מסלסת הכוסברה בהגשה (מערבבים את כל המצרכים יחד ומניחים כף בהגשת המרק).
וגם, איך לא, עם קרוטונים אמיתיים מקרעי חלה שקלינו בתנור.

 

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

רצועות אבטיח עם הפתעה

רצועות אבטיח מפתיעות

סיפור ישן שכבר סיפרתי, אבל סה לה וי חברים. אם תצליחו לקרוא עד הסוף יש גם מתכון. לפני עשרים שנה בערך הייתי במקסיקו ונסעתי במכונית

מרק עצמות ועוף

מרק עצמות ועוף לשבירת הצום

מי אמר שמרק אוכלים רק בסעודה המפסקת? אני מת על מרקים ועל מרק עצמות ועוף במיוחד. זה אולי אחד המאכלים הכי מופלאים שהמציאו בהיסטוריית האוכל.

8 תגובות

    1. כאשר מעבירים לטחינה במעבד מזון.
      תודה 🙂

  1. 5 stars
    Thanks for sharing your thoughts. I really appreciate your efforts and I will be waiting for your further post
    thank you once again.

  2. 4 stars
    Hello, i believe that i saw you visited my site
    thus i came to return the choose?.I am attempting
    to in finding things to enhance my website!I assume its good
    enough to use some of your ideas!!

  3. 1 star
    I've been browsing online more than 3 hours today,
    yet I never found any interesting article like yours.
    It's pretty worth enough for me. In my opinion,
    if all website owners and bloggers made good content as you did, the web will be a lot more useful than ever before.

  4. 1 star
    It's awesome in favor of me to have a website, which
    is beneficial designed for my know-how. thanks admin

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)