כשאני אוכל מרק גריסים ופטריות של סבתא גולדה אני יודע שהחורף הגיע!
על מרק גריסים וסיפור חיים מפלנטה אחרת:
אני לא נוטה לעשות השוואות, בטח שזה קשור למשפחה. אבל עם עובדות קשה להתווכח.
בעיניי תמיד סבתא גולדה הייתה הבשלנית הפחות מוצלחת בהשוואה לקולגה שלה סבתא שרה (כל הילדות ראיתי בסבתות מקור לדמי כיס ואוכל חינם).
סבתא שרה גדלה בארץ ואהבה מאוד אוכל, בישולים ובכלל את המטבח. בשבילה זה היה סוג של בילוי וכך גם האוכל שלה היה עדין ואסתטי (אצלי התפרסמה בעיקר בזכות עוגת הגבינה האפויה והטעימה בתבל, המתכון שלה כאן)
ועכשיו בחזרה לסבתא שלשמה התכנסנו, כי אמנם היא פחות חיבבה את מלאכת הבישול ונסיבות החיים הקשיחו אותה אבל בעיניי, היא הייתה מכינה מרק גריסים ופטריות הכי מנחם ואמיתי שיש.
במתכון המקורי היא הייתה מוסיפה עצמות מח וחתיכת בשר שמן (שפונדרה לדוגמא) אבל הפעם החלטתי ללכת על הגרסה הצמחונית שהיא טובה ומפתיעה לא פחות.
מנה אחת שזכורה לי ביותר באהבתי אליה (ולסבתי) זה מרק קרופניק. חורף בקערה. עומק. עצב. סיר שלם של רגשות שהצטברו במסע חיים מוטרף לחלוטין.
הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם
אם בא לכם מרק אחר, אתם יכולים למצוא מתכונים נוספים כאן
מרק גריסים ופטריות של סבתא גולדה
מרכיבים:
1 כף שמן זית
1 בצל לבן, קצוץ דק
שורש סלרי, קלוף וקצוץ
2 כרישות קצוצות
1 גזר, קלוף וקצוץ לקוביות
4 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות
1 כוס פטריות שמפניון פרוסות
1/2 כוס פטריות פורציני יבשות, מושרות במים חמים ומסוננות היטב (לא חובה)
1 כוס גריסי פנינה
3 עלי דפנה
2 כוסות תרד צעיר
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
חצי כוס שמיר קצוץ
אופן ההכנה:
- בסיר רחב מחממים שמן זית, מוסיפים את הירקות הקצוצים: בצל, סלרי, כרישה וגזר ומטגנים באיטיות על אש בינונית עד הזהבה וקרמול. חשוב להקפיד שהירקות מקורמלים היטב אך לא שרופים, זה ייקח בערך 10-15 דקות.
- לאחר קרמול הירקות, מוסיפים את תפוחי האדמה, הפטריות והגריסים ומוסיפים מים עד גובה של 5 ס"מ מעל תכולת המרק ומערבבים, מגבירים את האש ומוסיפים עלי דפנה. מביאים את המרק לרתיחה ומבשלים כ5 דקות נוספות.
- מוסיפים את התרד, מנמיכים את האש ומבשלים חצי שעה נוספת או עד שהמרק מסמיך.
- רגע לפני ההגשה מתבלים את המרק במלח, פלפל שחור ושמיר קצוץ, טועמים ומגישים.
פורסם לראשונה במאקו.