אני אוהב חורף וגשם תמיד מסמל עבורי תחילתה של תקופה טהורה ונקייה, אבל לא הפעם. המחשבה היחידה שלפטה את כל כולי היא החיילים שייאלצו עכשיו לשכב בבוץ ובקור, ולא אמרתי מילה על החטופים האומללים שאפילו אני לא יודע אם הם בכלל מודעים לזה שהחורף הגיע לכמה רגעים. האם הם יודעים כמה כל אזרח במדינה הזו ועוד מיליונים בעולם מתפללים כל יום לשובם. הלב נקרע לחתיכות, נשבר לרסיסים ולמעשה – לא נשאר ממנו כלום.
החלטתי להכין לכם מרק בשר ומח עצם עם קבנוס שמשמש במנה הזו תבלין של טעם מעושן. בדיוק כמו בשוקרוט.
זה אחד המרקים הכי קלים להכנה, ובתכל'ס העבודה עליו לוקחת משהו כמו עשר דקות. אתם תאלצו להמתין שעתיים לפני הלגימה הראשונה, וטיפ ממני: יום למחרת המרק הזה שווה פי מיליון.
זו התקופה הכי הזויה ונוראית שרובנו חיינו בה, ולא נשאר דבר מלבד להתפלל לשובם של החטופים, בריאותם של החיילים שלנו ולתקווה שיבואו ימים טובים יותר. עם גשם ובלעדיו. אמן❤️🇮🇱
מרק בשר, קבנוס ואפונה יבשה
מצרכים:
1/4 כוס שמן זית עדין
1 בצל לבן קצוץ לקוביות
2 גזרים קצוצים לקוביות
2 תפוחי אדמה גדולים קוביות
2 יח מח עצם
2 קבנוס קוביות
3 ענפי סלרי קצוצים
1/2 קילו כתף/צוואר קוביות קטנות
1/2 כוס אפונה ירוקה יבשה
1/2 כוס אפונה צהובה יבשה
4 עגבניות מרוסקות
1 כף ראס אל חנות
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
צורבים בשר.
מוסיפים בצל וקבנוס וצורבים 5 דק.
מוסיפים גזר, תפוא, סלרי, אפונה שני צבעים, עגבניות מרוסקות וראס אל חנות. מערבבים.
יוצקים מים קצת מעל כל המצרכים ומביאים לרתיחה. מנמיכים ומבשלים שעתיים. מתבלים במלח ופלפל ומיץ לימון טרי.
תגובה אחת
לא צריך להשרות את האפונה לפני?