אני אוהב מקלובה. מהפוכה. טכניקת בישול שמסדרים את כל הדקרה בסיר ומבשלים ואז רגע לפני ההגשה הופכים הכל, מתפללים לאלוהים/לבודהה/לג׳ה/לקוסמוס/לטבע/לכוכבים/לשמש – מרימים את הסיר באיטיות לעיניי האורחים המשתאים ומקבלים מהפוכה של העולמות.
והפעם: מקלובה קטוגנית למהדרין הראשונה במדינת ישראל
מקלובה קטוגנית
המרכיבים:
1/4 כוס שמן זית/ קיטואויל
2 בצלים פרוסים גס
700 גר שפונדרה/ אונטריב קוביות
מלח הימלאיה
פלפל שחור גרוס
מים רותחים לכיסוי
1 כרובית פרוסה לרבעים
1 חציל בלאדי גדול חתוך לקוביות
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 200 מעלות
בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל. מוסיפים בשר ומשחימים היטב. מתבלים במלח ופלפל ומכסים במים רותחים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים שעתיים או עד שהבשר רך.
מכניסים את הכרובית למעבד מזון וטוחנים בפולסים עד לקבלת פירורי כרובית (מרקם וגודל של קוסקוס).
במחבת עם שמן זית צורבים את הכרובית במשך 4-5 דק.
מעבירים לצלחת.
באותה מחבת מטגנים בשמן זית את קוביות החציל ומעבירים לנייר סופג.
כשהבשר רך וכמעט ולא נשאר נוזל מסדרים עליו מחצית מכמות הכרובית, עליה שכבת חצילים מטוגנים ואז מכסים את הכל בשארית הכרובית. מהדקים היטב.
מכסים לחלוטין ומכניסים לתנור לשעתיים.