מניפת תפוחי אדמה אישי עם סלט בצל ירוק

בכל המתכונים שאי פעם ראיתי לגרטן, היו מניפות תפוחי אדמה (למשדרגים גם בטטה) מוקרמות עם ערימות של שמנת וגבינות בכל הצורות.
הפעם רציתי להכין משהו קצת אחר.

כשהיינו ילדים, אמא שלי עדנה (שמבשלת מדהים דרך אגב) הכינה גרטן תפוחי אדמה אישיים. ולא מאפה מרכזי שמוגש למרכז השולחן, כנהוג.
בתור ילד אהבתי את הגרסה הזו יותר. לא ממש זוכר למה.
אולי אהבתי את זה שכל אחד קיבל את תפוח האדמה שלו. (קנאי כשזה מגיע לאוכל, מה אני אעשה)

אז במקום מאפה מרכזי אחד של המון פרוסות תפוחי האדמה, החלטתי לשנות קצת את המתכון ולהכין מניפת תפוחי אדמה דומה, אבל על כל השמנת והגבינות- וויתרתי. הלכתי על נקי.
כל אורח מקבל תפוד קטן משלו. הכי קל, הכי יפה ותמיד נגמר.

 

הכנתם? מוזמנים לתייג אותי באינסטגרם

צילום: סופגי

מניפת תפוח אדמה אישי עם סלט בצל ירוק

מרכיבים:

6 תפוחי אדמה לבנים גדולים, קלופים
4-6 שיני שום, פרוסות
6 עלי מרווה
עלים מענף טימין
5 כפות שמן זית או שומן אווז
כפית מלח
כפית פלפל שחור טחון

לסלט בצל ירוק
צרור בצל ירוק
צ׳ילי אדום- לפי הטעם
גרידת לימון מלימון אחד
מיץ מחצי לימון
10 גרגירי כמון או: 1/3 כפית כמון טחון
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם 

 

צילום: סופגי

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  2. פורסים את תפוחי האדמה דק מאוד, אך לא עד סופם, כך שכל תפוד יישאר שלם בבסיסו. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
  3. מטמינים פרוסות שום בין החריצים ומוסיפים עלה מרווה לכל תפוח אדמה. מפזרים את עלי הטימין ומורחים בשמן הזית או בשומן האווז. מתבלים במלח ופלפל שחור. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום.
  4. אופים שעה, עד שתפוחי האדמה רכים ומוכנים לאכילה. אם האורחים עוד לא הגיעו, אפשר להשאיר את תפוחי האדמה בתנור על חום נמוך, הם רק ישתבחו.
  5. לפני ההגשה מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עוד 10 דקות ללא כיסוי, עד להזהבה.

אופן הכנת הסלט:

  1. קוצצים את הבצל הירוק ופורסים את הצ׳ילי לטבעות.
  2. מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומתקנים תיבול אם צריך.

את הסלט בצל ירוק מפזרים בנדיבות מעל הגראטן ומגישים ישר.

 

פורסם לראשונה באתר אוןלייף.

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

אסאדו

אסאדו מפורק משלושה מרכיבים

לפני שנתיים וחצי החלטתי להתחיל לעבוד מהבית. זה החל שנה קודם. במקום עשרה ימים של עבודה בשבוע התחלתי להגיע מהמושב לעיר פעמיים שלוש בשבוע בלבד.

מרק עוף עם קניידלך

מרק עוף עם קניידלך

בנוה איתן שבעמק המעיינות ישנו מקום מיוחד במינו בשם המרכז להנהגת הבריאות בהובלתו וניצוחו של אורי מאיר צ׳יזיק. מי שטרם שמע עליו זו ההזדמנות שלכם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)