שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

מניפת תפוחי אדמה אישי עם סלט בצל ירוק

בכל המתכונים שאי פעם ראיתי לגרטן, היו מניפות תפוחי אדמה (למשדרגים גם בטטה) מוקרמות עם ערימות של שמנת וגבינות בכל הצורות.
הפעם רציתי להכין משהו קצת אחר.

כשהיינו ילדים, אמא שלי עדנה (שמבשלת מדהים דרך אגב) הכינה גרטן תפוחי אדמה אישיים. ולא מאפה מרכזי שמוגש למרכז השולחן, כנהוג.
בתור ילד אהבתי את הגרסה הזו יותר. לא ממש זוכר למה.
אולי אהבתי את זה שכל אחד קיבל את תפוח האדמה שלו. (קנאי כשזה מגיע לאוכל, מה אני אעשה)

אז במקום מאפה מרכזי אחד של המון פרוסות תפוחי האדמה, החלטתי לשנות קצת את המתכון ולהכין מניפת תפוחי אדמה דומה, אבל על כל השמנת והגבינות- וויתרתי. הלכתי על נקי.
כל אורח מקבל תפוד קטן משלו. הכי קל, הכי יפה ותמיד נגמר.

 

הכנתם? מוזמנים לתייג אותי באינסטגרם

צילום: סופגי

מניפת תפוח אדמה אישי עם סלט בצל ירוק

מרכיבים:

6 תפוחי אדמה לבנים גדולים, קלופים
4-6 שיני שום, פרוסות
6 עלי מרווה
עלים מענף טימין
5 כפות שמן זית או שומן אווז
כפית מלח
כפית פלפל שחור טחון

לסלט בצל ירוק
צרור בצל ירוק
צ׳ילי אדום- לפי הטעם
גרידת לימון מלימון אחד
מיץ מחצי לימון
10 גרגירי כמון או: 1/3 כפית כמון טחון
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם 

 

צילום: סופגי

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  2. פורסים את תפוחי האדמה דק מאוד, אך לא עד סופם, כך שכל תפוד יישאר שלם בבסיסו. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
  3. מטמינים פרוסות שום בין החריצים ומוסיפים עלה מרווה לכל תפוח אדמה. מפזרים את עלי הטימין ומורחים בשמן הזית או בשומן האווז. מתבלים במלח ופלפל שחור. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום.
  4. אופים שעה, עד שתפוחי האדמה רכים ומוכנים לאכילה. אם האורחים עוד לא הגיעו, אפשר להשאיר את תפוחי האדמה בתנור על חום נמוך, הם רק ישתבחו.
  5. לפני ההגשה מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עוד 10 דקות ללא כיסוי, עד להזהבה.

אופן הכנת הסלט:

  1. קוצצים את הבצל הירוק ופורסים את הצ׳ילי לטבעות.
  2. מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומתקנים תיבול אם צריך.

את הסלט בצל ירוק מפזרים בנדיבות מעל הגראטן ומגישים ישר.

 

פורסם לראשונה באתר אוןלייף.

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

תבשיל שוקי עוף בסיר עם פתיתים

תבשיל שוקי עוף בסיר עם פתיתים, התבשיל החם הזה שנותן את ההרגשה הכי ביתית ומפזר ניחוחות מדהימים בבית. אז אם אתם מחפשים מנה כזאת, תנסו.

טרין כבד עוף

טרין כבד עוף מושלם

לא מכיר ארוחה שמישהו לא מייחל בסתר שיהיה טרין כבד עוף עליה. אני לא אחד שמייחל, אני מאחל ומיישם. אז ברור שלא השארתי אתכם בלי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)