בכל המתכונים שאי פעם ראיתי לגרטן, היו מניפות תפוחי אדמה (למשדרגים גם בטטה) מוקרמות עם ערימות של שמנת וגבינות בכל הצורות.
הפעם רציתי להכין משהו קצת אחר.
כשהיינו ילדים, אמא שלי עדנה (שמבשלת מדהים דרך אגב) הכינה גרטן תפוחי אדמה אישיים. ולא מאפה מרכזי שמוגש למרכז השולחן, כנהוג.
בתור ילד אהבתי את הגרסה הזו יותר. לא ממש זוכר למה.
אולי אהבתי את זה שכל אחד קיבל את תפוח האדמה שלו. (קנאי כשזה מגיע לאוכל, מה אני אעשה)
אז במקום מאפה מרכזי אחד של המון פרוסות תפוחי האדמה, החלטתי לשנות קצת את המתכון ולהכין מניפת תפוחי אדמה דומה, אבל על כל השמנת והגבינות- וויתרתי. הלכתי על נקי.
כל אורח מקבל תפוד קטן משלו. הכי קל, הכי יפה ותמיד נגמר.
הכנתם? מוזמנים לתייג אותי באינסטגרם
מניפת תפוח אדמה אישי עם סלט בצל ירוק
מרכיבים:
6 תפוחי אדמה לבנים גדולים, קלופים
4-6 שיני שום, פרוסות
6 עלי מרווה
עלים מענף טימין
5 כפות שמן זית או שומן אווז
כפית מלח
כפית פלפל שחור טחון
לסלט בצל ירוק
צרור בצל ירוק
צ׳ילי אדום- לפי הטעם
גרידת לימון מלימון אחד
מיץ מחצי לימון
10 גרגירי כמון או: 1/3 כפית כמון טחון
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- פורסים את תפוחי האדמה דק מאוד, אך לא עד סופם, כך שכל תפוד יישאר שלם בבסיסו. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
- מטמינים פרוסות שום בין החריצים ומוסיפים עלה מרווה לכל תפוח אדמה. מפזרים את עלי הטימין ומורחים בשמן הזית או בשומן האווז. מתבלים במלח ופלפל שחור. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום.
- אופים שעה, עד שתפוחי האדמה רכים ומוכנים לאכילה. אם האורחים עוד לא הגיעו, אפשר להשאיר את תפוחי האדמה בתנור על חום נמוך, הם רק ישתבחו.
- לפני ההגשה מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עוד 10 דקות ללא כיסוי, עד להזהבה.
אופן הכנת הסלט:
- קוצצים את הבצל הירוק ופורסים את הצ׳ילי לטבעות.
- מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומתקנים תיבול אם צריך.
את הסלט בצל ירוק מפזרים בנדיבות מעל הגראטן ומגישים ישר.
פורסם לראשונה באתר אוןלייף.