ברגע ששיניתי את התזונה הפך להיות לי הרבה יותר פשוט ״בקרב מול הילדים״ על נושא הסוכר, השוקולדים והממתקים.
היה לי מאד קשה פעם למנוע מהם שוקולד כשאני תוקע להם טורטית על הראש. השינוי התזונתי גרם לי ללמוד להכין לא מעט חלופות טבעיות,
טעימות ומזינות עם כל מה שהגוף שלנו זקוק לו, וזה פתח לי עולם שלם עבור הילדים.
השינוי השפיע לא רק בתחום המתוק. פתאום הם רואים שאבא ואמא אוכלים ביצים ובשר ודגים והמון ירקות ואוכל שאנחנו המבוגרים קוראים לו טבעי.
מהר מאד הילדים התחילו לאכול כמונו: חטיפי אסאדו, ביף ג׳רקי מול הטלויזיה, קציצות בקר, ירקות טריים בשפע והם מסתדרים נפלא בלי הלחם על השולחן.
זה לא שהם חפים ממתקים ושיט ג'לטיני אחר אבל אצלנו בתוך הבית אני מנסה לבנות להם בסיס נכון.
קבלו ממרח שוקולד מלכותי:
ממרח שוקולד קטוגני
מרכיבים:
2.5 כוסות אגוזי לוז
4.5 כפות ממתיק קטוגני (אלולוז או ארתיטול או מונק פרוט) אפשר להחליף בדבש/מייפל מי שמעוניין
2 כפות גדושות אבקת קקאו נא
1/4 כוס חמאת קקאו מומסת (לא חובה אבל מומלץ)
2 כפות שמן קוקוס (אפשר להחליף בשמן קיטו או חמאה מזוקקת)
אופן הכנה:
תנור על 180
קולים אגוזים 15-20 דק
מוציאים מהתנור וקולפים.
מעבירים למעבד מזון וטוחנים היטב. לעצור כל שלוש דק, לערבב ואז לטחון שוב
מוסיפים את שאר המרכיבים וטוחנים שתי דק.
מעבירים לצנצנות ומקררים
שומרים בטמפ' החדר