אהבת חיי זה ממולאים, זאת אומרת חוץ משירנקה והילדים כמובן.
הממולאים של שירנקה נדירים בטעמם והיא מוסיפה לרוטב רכז רימונים איראני אמיתי. בלי תוספת סוכר. פשוט מיץ רימונים שצוצמצם עד לקרם. בתזונה הקטוגנית הוא עדיין אסור לצערי (לא אשקר, אני חוטא בגללו לא פעם ולא פעמיים) והמילוי שהיא מכינה לא פחות מאלוהי. אורז גם כן אסור בקיטו אבללללל
הנה הגרסה הקטוגנית שלי לממולאים דלי פחמימה ומלאי אושר. המתכון של שירנקה בבלוג והנה המתכון המקוטגן שלי שזהכה להתלהבות רבתי מהשכנים במושב ומהילדים
ממולאים קטוגניים
המרכיבים:
ירקות:
10 קישואים בלאדי קטנים
10 חצילונים קטנים
3 מח עצם
למילוי:
1 קילו בשר בקר שומני טחון (טחנתי מכסה אנטריקוט ושפונדרה)
צרור פטרוזיליה קצוצה
1 ראש כרובית מגוררת בפומפיה
1 כף רסק עגבניות ללא סוכר
1/4 כוס שמן זית
1 כף גדושה מלח אטלנטי גס
לרוטב:
1/4 כוס שמן זית או שומן בקר מזוקק
8 שיני שום חצויות
1 כף שטוחה פפריקה מרוקאית
1/2 כף כמון (זרעים או טחון)
4 כפות רסק עגבניות ללא סוכר
4 כוסות רוטב עגבניות שרי (יש מתכון בבלוג שלי) או שתי קופסאות של עגבניות מרוסקות
3 כוסות ציר עוף או מים רותחים
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל160 מעלות
מילוי:
מערבבים הכל ומכניסים למקרר לחצי שעה.
בזמן הזה מרוקנים את הקישואים והחצילים. אפשר גם פלפלים למי שבא.
מוציאים מהמקרר וממלאים היטב.
נכין רוטב:
בשמן מטגנים שום ותבלינים. מוסיפים רסק ומערבבים. מוסיפים רוטב עגבניות או מרוסקות ומערבבים
יוצקים נוזל רותח ומביאים לרתיחה. מתבלים ומנמיכים להבה. מבשלים חצי שעה ללא מכסה.
מסדרים ירקות ממולאים בסוטאז׳. יוצקים עליהם את הרוטב ומעבירים לגז לרתיחה. מכסים במכסה ומעבירים לתנור לשעה וחצי.