ממולאים צמחוניים ברוטב רימונים

בכל יוון אכלנו בלי סוף ממולאים: עלי גפן וכרוב, פרחי קישוא ועגבניות. ממולאים באורז ועשבים ונטולי בשר לחלוטין. שירנקה התאהבה בקונספט הצמחוני והמרענן וביקשה שנכין ביחד גרסה של ממולאים צמחוניים. חיש קל טסתי לירקנייה ורכשתי לעצמי מיליון גורי פלפלים צבעוניים. שירנקה כבר נעלמה מהמטבח והשאירה אותי לבד עם המשימה הכי מורכבת של המתכון: קיטום כיפת הפלפל והגבעול הירוק וסילוקם המוחלט של הזרעים המעצבנים. רוקנתי איזה 100 פלפלים והתחלתי להכין את המילוי.

עצרו הכל וקבלו טיפ מושלם להכנת האורז: אורז בקערה עם מים רותחים והופ אחרי 7 דק מתקבל אורז חצי מוכן!!! יש הסבר מדויק במתכון למטה.
לאורז מוסיפים את כל העשבים. מכינים את הרוטב בדקה וחצי ושוכחים מהסיר לשעה וחצי הקרובות.

אין אבל אין פלפלים טעימים מהפלפלים האלו – לימון ויוגורט בצד ואתם בחלל. נשבע לכם. מחכה לראות את התמונות שלכםן משולחן החג❤️ שנה טובה😍😍

ממולאים צמחוניים

ממולאים צמחוניים ברוטב רימונים

40 גורי פלפלים

לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
2 כרישות פרוסות דק
2 בצלים לבנים פרוסים דק
5 שיני שום פרוסות דק
2 כפות גדושות רכז רימונים אמיתי
1 – 2 כפות דבש
1 כוס מים רותחים
מלח פלפל

למילוי:
1 כוס אורז עגול
1.5 כוס מים רותחים
2 עגבניות מרוסקות
4 כפות בצל מטוגן
1/2 כוס שמיר קצוץ
1/2 כוס פטרוזיליה
1 כף אורגנו מיובש
1 כפית קליפת לימון
4 כפות שמן זית

לפני התנור:
2 כפות דבש
1 כף רכז רימונים
4 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל180 מעלות

רוטב:
מטגנים במחבת עמוקה ורחבה בצל וכרישה בחום בינוני ועד שהם מזהיבים ומתקרמלים. נזהרים לא לשרוף אותם. מוסיפים שום ומטגנים שלוש דק. יוצקים דבש ורכז רימונים. מוסיפים מים רותחים ומערבבים הכל. מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה. נותנים לסיר להתבשל על חום נמוך 20 דק בערך. זמן נפלא למלא את הפלפלים.

קבלו טריק נחמד. בקערה שמים אורז עגול שהוא האורז המושלם לממולאים. יוצקים כוס וחצי מים רותחים ומכניסים למיקרו ללא כיסוי למשך 7 דק.

מוציאים את הקערה מהמיקרו. מסננים נוזל מיותר (לרוב לא נשאר).
מערבבים את האורז עם העשבים הטריים והיבשים, מוסיפים עגבניות, בצל, לימון ושמן זית. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב

קוטמים לפלפלים את הגבעול ומנקים את הזרעים.
בכל פלפל מכניסים כפית שתיים של מילוי.
מסדרים את הפלפלים על הרוטב.
יוצקים שמן זית, רכז ודבש מעל הפלפלים ומכסים בנייר כסף.
צולים בתנור 45 דק מכוסה. מסירים מכסה וצולים 15 דק ב240 מעלות. מגישים חם עם מלא לימון בצד❤️

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

שורט ריבס על העצם

שורט ריבס על העצם

אני אוהב אוכל מעושן. אני אוהב נתחי בשר עצומים ומושחמים שנמסים למגע אחרי שבעלו יום שלם במעשנה. אני אוהב בריסקט ושפונדרה ושוק טלה במעשנה. אני

פיצה טורטיה

פיצה טורטיה לשבת בבוקר

קמתי הפוך היום וכל מה שהתחשק לי זה לשבור כמה ביצים. ז״א הייתי שמח לשבור הרבה יותר דברים, אבל בגילי המתקשש לו לאיטו – זו

תגובה אחת

  1. רק בישראל יכול לקרות לך דבר כזה שאתה עומד ברחוב ומדבר עם חבר על אוכל ומישהו מהצד מקשיב ויודע לנדב לך את המתכון המתאים. וזה מה שקרה לי פעם בארץ. שוחחתי עם חברה על פלפלים ירוקים קטנים – מי ידע משהו על הפלפלים הגמדים האלה? עוד לא היה אפילו לא בחלום, ואישה שהקשיבה לשיחה שלנו נתנה לי מתכון לפלפלים קטנים ירוקים בהירים ממלואים באורז עם צנוברים ובצל קצוץ וקוביות עגבניה קטנות והמון שמיר מבושלים ברוטב לימון. מה זה מעדן! לא מילה. אז חג שמח ושנה טובה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)