כל שנה כשמתחילה עונת המלפוף אני מתמלא רגש עז. יש משהו בכרוב הענק הזה שממש מוביל אותי לתוך המטבח.
שנה שעברה הכנתי את המלפוף השלם שממולא בבשר ואורז (או אורז כרובית). הראיתי לכם כרוב ממולא בלא מעט דרכים וטכניקות, אבל הפעם זה משהו שאפילו לא דורש זמן בישול ממושך. אם תרצו – זו מחווה קטוגנית לעראייס. עם יוגורט או טחינה בצד, סחיטת לימון וזה אחד הביסים שהכי ינחמו אתכם בחורף הקרוב.
מלפוף ממולא בשר
המרכיבים:
1 מלפוף
למילוי:
1 קילו בשר בקר טחון
1 כוס מי סודה
1/4 כוס שמן זית
מלח ופלפל
לציפוי:
4 ביצים וכפית מלח
לטיגון:
שומן בקר מזוקק או שמן זית
אופן ההכנה:
מפרידים את עלי הכרוב בזהירות.
בסיר עם מים רותחים חולטים את העלים לשתי דקות. מעבירים למי קרח ומסננים.
מערבבים היטב את מרכיבי המילוי.
מניחים על שולחן העבודה עלה כרוב חלוט ועל צד אחד שלו מועכים בשר מתובל.
מקפלים את העלה הנקי על הבשר.
טובלים כל עלה ממולא בביצה משני הצדדים.
במחבת עם שומן בקר מזוקק או שמן זית מטגנים את הכרוב משני הצדדים.
מעבירים לנייר סופג.
מגישים עם יוגורט, טחינה ולימון