לפני כמה ימים הכנתי מטפונה: שיטת בישול עתיקה במיוחד. בור באדמה, קוברים בפנים נתח כלשהו ואז מכסים ובונים על הכל מדורה. כמה שעות והחום מבשל את הנתח בול במידה ושומר עליו עסיסי במיוחד.
מכיוון שלא היה לי כ"כ מקום לחפור בור אילתרתי ויצרתי לעצמי בגינה מתחם מדפונות מפואר והכנתי בפנים עוף.
מה שחשוב זה לעטוף את העוף ברדיד אלומיניום היטב למנוע מחול וגחלים ללכלך אותו.
והנה המתכון.
מטפונה
המרכיבים:
1 עוף שלם
1 לימון
4 כפות מרווה מיובשת
4 כפות אורגנו/אזוב מיובש
1 כף גדושה סומק
1/4 כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור
אופן הכנה:
מתבלים את העוף היטב. מכניסים לימון לתוכו.
עוטפים בנייר אפייה ואז עוטפים היטב בנייר כסף.
מניחים את העוף על האדמה (או חופרים בוא) ועליו בונים את המדורה. לוקח לעוף שעה וחצי עד שמוכן.
אפשר כמובן להמיר את המדורה בתנור ולחמם ל-190 מעלות למשך שעה וחצי.