אני יודע שלא ככה מכינים מוצרלה באמת אבל התוצאה מגניבה, טעימה וסופר פשוטה (בתנאי שמקפידים על התהליך בקפדנות)
יש להשיג היום בארץ גבינת מוצרלה מצויינת, אבל כמו תמיד כיף קצת לשחק בבית.
פעם הבאה אנסה להכין מוצרלה אמיתית בתהליך ארוך יותר, עד אז לכו למעבדת הניסויים:
מוצרלה ביתית
המרכיבים:
2 ליטר חלב מלא של פעם 3.8%
135 מ"ל חומץ יין לבן
אופן ההכנה:
מביאים חלב ל-46 מעלות
מוסיפים חומץ
מכבים מיד את הלהבה ובוחשים בעזרת כף עץ.
שימו לב פעמיים ניסיתי להכין את המוצרלה הזו ולא כיביתי את הלהבה והגבינה התפרקה מדי – אז פשוט לכבות להבה.
לתת לחלב ולחומץ לשבת בסיר עשר דק' מכוסה.
מסננים בעזרת כף מסננת את הגושים שצפו. סוחטים אותם היטב שלא ישאר נוזל.
מכדררים – הכדור יהיה מחוספס ולא אלסטי – זה בסדר.
את הנוזל שנשאר בסיר מחממים ל-60-65 מעלות.
מכניסים את כדור הגבינה למים ומשאירים אותו שם דקה בערך.
מוציאים סוחטים ומותחים את הגבינה.
חוזרים על הפעולה ארבע פעמים לקבלת גבינה אלסטית שלא נשברת.
יוצרים כדור יפה ומניחים במי קרח למשך חצי שעה – שעה.
את נוזל הבישול מקררים לחלוטין.
מניחים כדורי מוצרלה בכלי אחסון ויוצקים עליהם את הנוזל שקיררנו.
מזל טוב אתם אבאמא של כדור כמו-מוצרלה.