שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

מונקייק שוקולד וחמאת בוטנים של מיס פטל

מונקייק מורכב משתי מילים: מון אהובתי וקייק (עוגה) האהובה על כולם.
מיס פטל לימדה אותי להכין את העוגה הזו, שאם לא מספיק שכבר יש בה כל כך הרבה דברים טובים,
היא החליטה להוסיף לה גם ריזס חמאת בוטנים,
ובכך, הפכה את הגרסה המסורתית של העוגה/עוגייה הזו לעוד יותר מגניבה.
אני לא יודע להתמודד עם כל הטוב הזה.
יש לכם עצה?

למעטפת:
200
גרם ביסקויטים, טחונים לאבקה
100
גרם חמאה
¼
כוס חלב
½
כוס סוכר
¼
כוס קקאו
כף ברנדי
כפית קפה נמס

למילוי:
100
גרם ביסקויטים, טחונים לאבקה
80
גרם חמאת בוטנים
25
גרם חמאה מומסת

ללב:
כוסיות ריזס

ההכנה:

מכינים את תערובת השוקולד:
מכניסים לסיר את החמאה, חלב, סוכר, קקאו, קפה וברנדי
ומערבבים מעל להבה בינונית עד שהתערובת רותחת והחמאה נמסה.
שופכים על הביסקויטים ומערבבים לתערובת אחידה.

 

מכינים את תערובת הבוטנים:
מערבבים ביחד היטב ביסקויטים, חמאת בוטנים וחמאה מומסת.

 

מרכיבים את העוגות:
לוקחים חטיף ריזס ומקלפים ממנו את הנייר.
לוקחים כדור במשקל כ-25 גרם מתערובת חמאת הבוטנים, ועוטפים איתו את הריזס.

לוקחים כדור במשקל כ-50 גרם מתערובת השוקולד ועוטפים איתו את הכדור הקודם.



מכניסים
לתבנית מיוחדת (דוגמא בתמונה- ניתן לשאול עליה בחנויות אפייה) ולוחצים היטב.

מחלצים מהתבנית ומכניסים להתייצבות במקרר למשך כשעתיים.

מוציאים ונהנים!

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

פסטיצ׳יו סלק וגבינות

פסטיצ׳יו סלק וגבינות

מאפי הפסטה הם הזדמנות נפלאה להשתמש בשאריות של פסטה, קצוות של גבינות וירקות צלויים בסגנון אנטיפסטי. לכן כמות הפסטה במתכון, סוג הגבינות ואפילו הסלק –

קרם חצילים חדר האוכל

קרם חצילים ולאבנה של חדר האוכל

קרם חצילים שהתחיל כמטבל תמים, ומהר מאוד הפך למנת הדגל במסעדת חדר האוכל, עם תוספת הלאבנה שמשדרגת כל- כך. אחרי שתכינו אותו בפעם הראשונה תבינו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)