מונקייק מורכב משתי מילים: מון אהובתי וקייק (עוגה) האהובה על כולם.
מיס פטל לימדה אותי להכין את העוגה הזו, שאם לא מספיק שכבר יש בה כל כך הרבה דברים טובים,
היא החליטה להוסיף לה גם ריזס חמאת בוטנים,
ובכך, הפכה את הגרסה המסורתית של העוגה/עוגייה הזו לעוד יותר מגניבה.
אני לא יודע להתמודד עם כל הטוב הזה.
יש לכם עצה?
למעטפת:
200 גרם ביסקויטים, טחונים לאבקה
100 גרם חמאה
¼ כוס חלב
½ כוס סוכר
¼ כוס קקאו
כף ברנדי
כפית קפה נמס
למילוי:
100 גרם ביסקויטים, טחונים לאבקה
80 גרם חמאת בוטנים
25 גרם חמאה מומסת
ללב:
כוסיות ריזס
ההכנה:
מכינים את תערובת השוקולד:
מכניסים לסיר את החמאה, חלב, סוכר, קקאו, קפה וברנדי
ומערבבים מעל להבה בינונית עד שהתערובת רותחת והחמאה נמסה.
שופכים על הביסקויטים ומערבבים לתערובת אחידה.
מכינים את תערובת הבוטנים:
מערבבים ביחד היטב ביסקויטים, חמאת בוטנים וחמאה מומסת.
מרכיבים את העוגות:
לוקחים חטיף ריזס ומקלפים ממנו את הנייר.
לוקחים כדור במשקל כ-25 גרם מתערובת חמאת הבוטנים, ועוטפים איתו את הריזס.
לוקחים כדור במשקל כ-50 גרם מתערובת השוקולד ועוטפים איתו את הכדור הקודם.
מכניסים לתבנית מיוחדת (דוגמא בתמונה- ניתן לשאול עליה בחנויות אפייה) ולוחצים היטב.
מחלצים מהתבנית ומכניסים להתייצבות במקרר למשך כשעתיים.
מוציאים ונהנים!
תגובה אחת
איזה כיף ש״דאגת״לי למתכון לנכדים…זה מהספר? או?
חנות מומלצת לקנות את התבנית?
תודה