הבצק הזה שאני מעלה פה הוא הבצק הכי פופולרי במטבח הקטוגני ולא פלא. הוא קל להכנה. הוא טעים ברמות. הוא מתאים למאפים מתוקים ומלוחים. אני בסרטון הכנתי גרסה מתוקה
בעזרת המג׳מיקס אתם גם מכינים את הבצק בדקה וחצי והוא יוצא הומוגני ונוח לעבודה ובאפס מאמץ.
מאפה מסקרפונה ותותים קטוגני
המרכיבים:
לבצק:
300 גר קמח שקדים
300 גר מוצרלה
1 ביצה
2 כפות גבינת שמנת או חמאה מומסת
1 כף גדושה אבקת חלבון ביצה (לא חובה)
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
למסקרפונה:
100 גר מסקרפונה
50 מל שמנת להקצפה
30 גר אלולוז או כל ממתיק שבא לכם
1 כפית משחת וניל
אופן ההכנה:
להכנת הבצק – מניחים את כל המרכיבים פרט למוצרלה בקערה הגדולה של המגמיקס עם להב הפלדה. ומפעילים בשלושה פולסים.
במיקרו ממוסים את המוצרלה. מפעילים ל30 שניות ומערבבים. חוזרים על הפעולה שלוש פעמים לקבלת מוצרלה רכה במיוחד.
מוסיפים את המומרלה לקערה וטוחנים הכל היטב במשך דקה. מתקבל בצק הומוגני, נפלא וטעים לשימוש.
להכנת המסקרפונה – מקציפים את כל המרכיבים בעזרת מטרה ידנית שלוש דקות.
אופים את הבצק למשך 25 דקות על 180 מעלות.
מזליפים מסקרפונה ומעטרים בתות/אוכמנייה ונענע. אני הזלפתי מעט שמן זית. זה ואוו.
פרסום ממומן בשיתוף @newpan_il @sodot.hamitbach