כבר שנה ותשעה חודשים שאני קיטוגני. אמנם לא תמיד הצלחתי לדבוק בתזונה במלואה. נכנסתי ויצאתי מקיטוזיס מספר פעמים, אבל עם הזמן הפכתי את הקיטו מתזונה לדרך חיים.
יש תפיסת עולם שקיטו זה רק בשר. זו תפיסה שגויה. אמנם יש אסכולות ״קיצוניות״ כמו בכל קבוצה, אבל כאחד שבחר בקיטו שפוי (ועם מוטיבציה פנימית אדירה לגבור על הקרוהן ועל עוד רעות חולות) אני שמח לבשר לכם שיש גם ירקות בקיטו, פירות יער, ביצים, טוסטים, מאפינס ואפילו גלידות.
כן, זה דורש ממך לעבוד קצת יותר, לתכנן את השבוע קדימה, לשנות את המזווה – אבל איכשהו זה מצליח, מבחינתי לפחות, להתגמד לעומת מה שהגוף מרוויח.
ובואו, אני אחרון המיסיונרים, ואין לי שום כוונה לשכנע אף אחד באיזו תזונה לבחור, ואני מאמין שכל אדם אחראי לבריאותו ולדרך בה הוא חי את חייו, אבל אלו מכם שכן מתנסים בקיטו או לפחות מפלרטטים מדי פעם עם התזונה הייחודית המתכון הבא הוא אחד המתכונים האהובים עלי מעולם הקיטו. לחם ללא גלוטן וללא פחמימות, מהטובים שיש. בתאבון
לחם שקדים קטוגני
מצרכים:
6 ביצים מידה לארג׳ מופרדות
2 שקית אבקת אפייה
150 גר קמח שקדים
1 כפית מלח
1/4 כפית חומץ תפוחים אורגני
50 גר חמאה רכה (אפשר להמיר בשמן קיטוגני)
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות
בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים והחומץ למרנג יציב.
מוציאים קצת יותר מחצי מהחלבונים המוקצפים לקערה נפרדת.
מוסיפים למרנג שבקערת המיקסר חלמונים, קמח שקדים, אבקת אפייה ומלח. מקציפים לאיחוד. מוסיפים חמאה וממשיכים להקציף עוד דקה.
כשהמסה אחידה מוסיפים מחצית מכמות המרנג שהוצאנו החוצה ומקפלים בעדינות. מוסיפים את החצי הנותר ושוב מקפלים.
מעבירים לאינגליש קייק ואופים 35 דק
תגובה אחת
האם אפשר להחליף את החומץ במיץ לימון?