לחם פרסי – נאן ברברי

לחם פרסי נקרא גם נאן ברברי (נאן זה לחם) השם בא מהמילה “ברבר”, שם של עם שישב בגבול המזרחי של איראן (כיום באזור אפגניסטן), ולא ממילה גנרית כמו “ברברי” בעברית. במקור הלחם עשוי קמח לבן ושמרים ואופים אותו בטאבון מיוחד, אבל הכנתי לכם את הגרסה הקטוגנית הכי קרובה למקור שהצלחתי לעשות בתנאים ובאמצעים הקיימים. סלט שיראז זה סלט ירקות קצוצים שמוסיפים לו נענע יבשה שזה באמת שוס לא קטן ואני מבסוט כי גם הילדים התלהבו מהסלט הזה.
ושאלתי אתכם איך אתם לא משתגעים בבית? אבל הכוונה האמיתית שלי היא שתשתפו אותי בתגובות על הטכניקות שאתם מיישמים על מנת לשמור על הנפש. להשאר שפויים במציאות לא נורמלית. מה משמח אתכם? מה מרגיע אתכם?
אני למשך מקפיד על חשיפה לשמש ותרגול נשימות, להתאמן קצת בגינה (או בתוך הבית. מה שהמצב מאפשר) טבילה באמבטיית קרח (או סתם קערה עם מי קרח ולטבול בה את הפרצוף)
והכי מרגיע אותי זה להצליח להושיב את שלושת הילדים מול הטלויזיה ולראות יחד סרט.

לחם פרסי - נאן ברברי

לחם פרסי – נאן ברברי

המרכיבים:
1 כוס קמח שקדים
1/4 כוס פסיליום
2 כפות קמח קוקוס
1/2 כפית אבקת אפייה
1 ביצה
2 כפות שמן זית
1 כפית חומץ תפוחים (לא חובה)
4 כפות מים רותחים
מלח

ביצה עם זעפרן לזיגוג (אפשר בלי זעפרן כמובן)
שומשום לציפוי: אני שמתי את כל הפיצוחים שהיו בבית בערך

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות
מערבבים יבשים. מוסיפים רטובים ולשים לקבלת בצק רך.
בין שני ניירות אפייה מעצבים צורה אובלית גדולה.
מסירים נייר עליון ובעזרת אצבעות רטובות יוצרים צורה (תראו בסרטון)
מושחים בביצה
מצפים בשומשום
אופים 25 דק'

סלט שיראז:
מלפפון, עגבנייה, בצל סגול קצוצים
שמן זית, מיץ לימון, נענע יבשה מלח ופלפל לתיבול

הוספתי גם יוגורט שתיבלתי בשן שום כתושה

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

סלט כבד קצוץ

סלט כבד קצוץ של חדר האוכל

עוד מנה מהממת מבית חדר האוכל, סלט של כבד קצוץ עם המון בצל שקורמל זמן רב. ניתן לקצוץ או לטחון הכל לממרח חלק. לבחירתכם, העיקר שתנסו!

בצלים ממולאים

קבלו את המתכון לבצלים ממולאים מתוך הספר שלי ״גם טעים וגם בריא״ שיצא לאור במטרה להנגיש את המטבח לחולי קרוהן ומחלות מעי דלקתיות אחרות.

מק אנד צ'יז

מק אנד צ'יז

פסטה אוהבים? אוהבים! רוטב גבינות כמו מוצרלה וצ׳דר אתם אוהבים? אוהבים! אז טוסו למטבח ובעוד כעשר דק תתפנקו גם אתם ממתכון של מק אנד צי׳ז

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)