לחם פרסי נקרא גם נאן ברברי (נאן זה לחם) השם בא מהמילה “ברבר”, שם של עם שישב בגבול המזרחי של איראן (כיום באזור אפגניסטן), ולא ממילה גנרית כמו “ברברי” בעברית. במקור הלחם עשוי קמח לבן ושמרים ואופים אותו בטאבון מיוחד, אבל הכנתי לכם את הגרסה הקטוגנית הכי קרובה למקור שהצלחתי לעשות בתנאים ובאמצעים הקיימים. סלט שיראז זה סלט ירקות קצוצים שמוסיפים לו נענע יבשה שזה באמת שוס לא קטן ואני מבסוט כי גם הילדים התלהבו מהסלט הזה.
ושאלתי אתכם איך אתם לא משתגעים בבית? אבל הכוונה האמיתית שלי היא שתשתפו אותי בתגובות על הטכניקות שאתם מיישמים על מנת לשמור על הנפש. להשאר שפויים במציאות לא נורמלית. מה משמח אתכם? מה מרגיע אתכם?
אני למשך מקפיד על חשיפה לשמש ותרגול נשימות, להתאמן קצת בגינה (או בתוך הבית. מה שהמצב מאפשר) טבילה באמבטיית קרח (או סתם קערה עם מי קרח ולטבול בה את הפרצוף)
והכי מרגיע אותי זה להצליח להושיב את שלושת הילדים מול הטלויזיה ולראות יחד סרט.
לחם פרסי – נאן ברברי
המרכיבים:
1 כוס קמח שקדים
1/4 כוס פסיליום
2 כפות קמח קוקוס
1/2 כפית אבקת אפייה
1 ביצה
2 כפות שמן זית
1 כפית חומץ תפוחים (לא חובה)
4 כפות מים רותחים
מלח
ביצה עם זעפרן לזיגוג (אפשר בלי זעפרן כמובן)
שומשום לציפוי: אני שמתי את כל הפיצוחים שהיו בבית בערך
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות
מערבבים יבשים. מוסיפים רטובים ולשים לקבלת בצק רך.
בין שני ניירות אפייה מעצבים צורה אובלית גדולה.
מסירים נייר עליון ובעזרת אצבעות רטובות יוצרים צורה (תראו בסרטון)
מושחים בביצה
מצפים בשומשום
אופים 25 דק'
סלט שיראז:
מלפפון, עגבנייה, בצל סגול קצוצים
שמן זית, מיץ לימון, נענע יבשה מלח ופלפל לתיבול
הוספתי גם יוגורט שתיבלתי בשן שום כתושה