לחם בלי לישה מארבעה מרכיבים

אין לי זין לחגוג.
אפילו לא טיפה.
לפני שבע שנים הייתה הפעם האחרונה שעשיתי תפריט מיוחד וסרוויס בסילבסטר. היו לי אז שתי מסעדות, תפריטים מפונפנים, רשימת המתנה ארוכה, לחץ מטורף.
כבר ארבע שנים שאני לא ״בעסק״ הזה שנקרא מסעדנות. ארבע שנים שאני לא עובד או יוצא בערב השנה האזרחית החדשה. אחרי כמעט עשרים שנה של קרחנה חיכיתי לזה ממש. לשקט. לחוסר מעש. האמנתי שאצא עם שירן לאיזו מסעדה של חבר וככה נבלה לנו, אבל עם קץ המסעדנות הגיעה תקופת הילדים ונולדה לי שלישייה כך שכבר ארבע שנים לא חגגנו את הסילבסטר. זה בהחלט היה מדהים ולא הרגשתי טיפת חסך או פרומיל של געגוע. השנה, כמו בארבע שנים האחרונות, גם לא אחגוג רק שהפעם לא בגלל שארדם בתשע בערב (מאמין שתוך שעה מעכשיו כבר אחלום חלומות) וגם לא בגלל שזה באמת לא מעניין אותי לצאת בערב הזה (זה באמת לא מעניין אותי). השנה לא אחגוג כי אין לי טיפת מצב רוח לחגיגות.
כן, אני בעד שאנשים יחגגו. אני מאמין שגם אנשי העוטף היו רוצים שנמשיך לחיות. אני גם טוען שהחיים חייבים להמשיך, הכלכלה והמשק חייבים לנוע קדימה, העולם לא יכול לעצור וזה אפילו משמח אותי לדעת שהמסעדות מפוצצות הערב. באמת. אבל אין לי מצב רוח. בא לי להישאר בבית עם התה והספרים הישנים ופחות עם האמונה שאני ואתה נשנה את העולם. העולם חרבנא ברמות, ובשנה שבה אבד לחלוטין הבטחון בדבר שאמור להעניק לנו הכי בטחון: הפאקינג בית שלנו, אני מעדיף להתחפר מתחת לשמיכה ששירן לצידי ועלינו שלושה ילדים.
אז לא נצא הערב ולא נתנשק בחצות וגם כנראה לא נפרד מ2023 עד ש133 חטופים ישובו הביתה, ומאות אלפי חיילים יחזרו לחיים הנורמליים שלהם, אבל אני כן מתפלל ש2024 תביא איתה קצת נחמה ובשורות טובות כי מגיע לנו. באמת שמגיע. לחבריי המסעדנים אני רוצה לאחל סרוויס מוצלח כי וואלק אתם משמחים כ"כ הרבה אנשים בתקופה הזבל הזאת ומגיע לכם. וכוסאומו, באמת שמגיע לכולנו קצת טוב אחרי החרא שעברנו.

לחם ארבעה מרכיבים בלי לישה

לחם ארבעה מרכיבים בלי לישה

מצרכים:

400 גר קמח לחם
1 כף גדושה שמרים יבשים
1 כפית מלח
280-300 מל מים חמימים (מים רותחים שעמדו חמש דק לפני השימוש)

אופן ההכנה:

בקערה מניחים יבשים ומוסיפים את המים. מערבבים בעזרת כף עץ או לקקן עד לקבלת כדור בצק מעט דביק. מקמחים מכל הצדדים. מכסים במגבת או ניילון נצמד. מניחים על השיש או בתוך תנור כבוי וסגור למשך 12-16 שעות.
ואז תעצבו את הבצק לכדור בעזרת כף עץ. תכניסו לסיר יציקה איכותי. תדחפו לתנור קר ותפעילו על 230 מעלות ל35 דק. הסירו מכסה ותאפו עוד 25 דק. תוציאו מהתנור ותנו ללחם להצטנן כמה דק לפני הפריסה.

אמן ותהיה שנה טובה🇮🇱❤️

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

מוס שוקולד

מוס שוקולד

יש טרנד של מוס שוקולד שרץ כבר תקופה, ואין לי מושג אם אתם יודעים, אבל יש לי שלושה ילדים, ואני לא יודע אם אתם יודעים

מרק עצמות

מרק עצמות

היום אני רוצה לתת לכם מתכון לתרופת פלא. אולי השינוי הכי גדול שעשיתי בתזונה שלי אי פעם. מרק עצמות. לכל עם בעולם יש מרק עצמות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)