כל הבית מפוצץ גבינות לכבוד שבועות, ואין כמו לזניה חלבית כדי לנצל מלאי גבינות פן יתבזבז לו לשווא.
תארגנו לעצמכם מכונת פסטה מהממת, שתזרז ותשפר פי מיליון את מלאכת הרידוד ומכאן הכל סופר פשוט. נשבע❤️
לזניה חלבית
מצרכים:
500 גרם קמח לפסטה
3 ביצים
2 חלמונים
מלח
רוטב עגבניות
פרמז'ן
שמן זית
מילוי הגבינות:
1 חבילה קוטג׳
2 כוסות מוצרלה מגוררת
250 גרם פטה עיזים
250 גרם מסקרפונה או גבינת שמנת
מלח ופלפל שחור
(אפשר להוסיף בצל ירוק/ בזיליקום/ עירית/ טימין)
אופן הכנת הדפי לזניה:
עורמים קמח על השיש ויוצרים גומה במרכז הגבעה.
שוברים לתוך הגומה ביצים ובעזרת מזלג מטמיעים בתוך הביצים את הקמח עד לקבלת בצק פירורי.
לשים חמש דקות ביד ומעבירים למקרר לשעה.
ממשיכים בהכנת הלזניה:
מוציאים את הבצק מהמקרר אחרי שעה ומרדדים אותו לדפים בעובי 5 (במכונת פסטה) ופורסים מהם מלבנים בקוטר התבנית. חשוב להשתמש בתבנית שמתאימה לתנור.
מחממים תנור ל- 220 מעלות במצב גריל.
אני השתמשתי ברוטב עגבניות מוכן, בואו, בכל זאת הכנתי בצק. תנו לנוח קצת.
משמנים תבנית בשמן זית ויוצקים שכבה של רוטב עגבניות, עליה מניחים מלבן פסטה.
מסדרים שכבה מתערובת הגבינות ועליה עוד מלבן פסטה. מסדרים שוב רוטב עגבניות וגבינה ושוב דף פסטה.
רוטב עגבניות, קצת שאריות ממילוי הגבינה ועוד המון אבל המון פרמז'ן מגורר. הזלפת שמן זית ולהכניס לתנור ל- 30 דקות.