שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

לזניה חלבית

כל הבית מפוצץ גבינות לכבוד שבועות, ואין כמו לזניה חלבית כדי לנצל מלאי גבינות פן יתבזבז לו לשווא.
תארגנו לעצמכם מכונת פסטה מהממת, שתזרז ותשפר פי מיליון את מלאכת הרידוד ומכאן הכל סופר פשוט. נשבע❤️

לזניה חלבית

לזניה חלבית

מצרכים:

500 גרם קמח לפסטה
3 ביצים
2 חלמונים
מלח

רוטב עגבניות
פרמז'ן
שמן זית

מילוי הגבינות:
1 חבילה קוטג׳
2 כוסות מוצרלה מגוררת
250 גרם פטה עיזים
250 גרם מסקרפונה או גבינת שמנת
מלח ופלפל שחור
(אפשר להוסיף בצל ירוק/ בזיליקום/ עירית/ טימין)

אופן הכנת הדפי לזניה:

עורמים קמח על השיש ויוצרים גומה במרכז הגבעה.
שוברים לתוך הגומה ביצים ובעזרת מזלג מטמיעים בתוך הביצים את הקמח עד לקבלת בצק פירורי.
לשים חמש דקות ביד ומעבירים למקרר לשעה.

ממשיכים בהכנת הלזניה:

מוציאים את הבצק מהמקרר אחרי שעה ומרדדים אותו לדפים בעובי 5 (במכונת פסטה) ופורסים מהם מלבנים בקוטר התבנית. חשוב להשתמש בתבנית שמתאימה לתנור.

מחממים תנור ל- 220 מעלות במצב גריל.
אני השתמשתי ברוטב עגבניות מוכן, בואו, בכל זאת הכנתי בצק. תנו לנוח קצת.

משמנים תבנית בשמן זית ויוצקים שכבה של רוטב עגבניות, עליה מניחים מלבן פסטה.
מסדרים שכבה מתערובת הגבינות ועליה עוד מלבן פסטה. מסדרים שוב רוטב עגבניות וגבינה ושוב דף פסטה.
רוטב עגבניות, קצת שאריות ממילוי הגבינה ועוד המון אבל המון פרמז'ן מגורר. הזלפת שמן זית ולהכניס לתנור ל- 30 דקות.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Omer Miller (@omermiller)

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

פשטידת קישואים

קבלו את המתכון לפשטידת קישואים מתוך הספר שלי ״גם טעים וגם בריא״ שיצא לאור במטרה להנגיש את המטבח לחולי קרוהן ומחלות מעי דלקתיות אחרות.

קציצות עוף

קציצות עוף כיפיות בציפוי פריך

בנקודה בה גילו לי את הקרוהן בחרתי להפוך את האוכל- לדרך חיים. מכאן נולדו שלל מתכונים וזה אחד מהם. קציצות עוף כיפיות בציפוי פריך שממש תאהבו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)