ארטישוק הוא ירק ״אפור״ בתזונה הקטוגנית ונורא תלוי במטרותייכם בחיים בעקבות השינוי התזונתי. לא נכנס עכשיו לחישובי פחמימות קטוגנים עם הסיבים או בלעדיהם, הבדלי ברוטו ונטו לחישוב הצלחת היומית וכל הווג׳ערס החשוב שבתזונה כי בסופו של דבר המטרה שלי היא בעיקר לחשוף אתכם לשפע שיש בתזונה – בטח ובטח אם המטרה שלכם היא הפחתת פחמימות וסוכרים, מעובדים, שמני זרעים ושתייה ממותקת.
עד גיל 18 בערך ההיכרות שלי עם הארטישוק הייתה בימי שישי עם ההורים בסלון מול סרט ערבי ואך ורק עם קצה העלה המפואר. כשהתחלתי את דרכי בעולם המסעדות גיליתי את לב הארטישוק שמתאים למילוי, צלייה, אכילתו פרוס דק נא לחלוטין כשרק לימון ושמן זית עוטפים אותו – וכמובן את שיטת שימורו המופלאה: בריגול.
מה זה בריגול?
שיטת בישול- קונפי בשמן זית, יין לבן יבש ולימון עם עשבי תבלין לפי טעמכם והכל על להבה קטנה ובאיטיות.
אין טעים מזה.
לבבות ארטישוק
המרכיבים:
5 לבבות ארטישוק
1 כוס שמן זית
1/2 כוס יין לבן יבש
1/2 כוס מים
1 פלפל חריף
4 שיני שום
1 לימון פרוס לרבעים
אורגנו, טימין, מרווה וכו'
מלח גס
אופן ההכנה:
בשמן זית מטגנים שום, חריף ועשבים. מוסיפים ראשי ארטישוק. יוצקים יין ואז את שאר המרכיבים. מכסים בנייר אפייה ומבשלים 25 דק'.