לבבות ארטישוק

ארטישוק הוא ירק ״אפור״ בתזונה הקטוגנית ונורא תלוי במטרותייכם בחיים בעקבות השינוי התזונתי. לא נכנס עכשיו לחישובי פחמימות קטוגנים עם הסיבים או בלעדיהם, הבדלי ברוטו ונטו לחישוב הצלחת היומית וכל הווג׳ערס החשוב שבתזונה כי בסופו של דבר המטרה שלי היא בעיקר לחשוף אתכם לשפע שיש בתזונה – בטח ובטח אם המטרה שלכם היא הפחתת פחמימות וסוכרים, מעובדים, שמני זרעים ושתייה ממותקת.
עד גיל 18 בערך ההיכרות שלי עם הארטישוק הייתה בימי שישי עם ההורים בסלון מול סרט ערבי ואך ורק עם קצה העלה המפואר. כשהתחלתי את דרכי בעולם המסעדות גיליתי את לב הארטישוק שמתאים למילוי, צלייה, אכילתו פרוס דק נא לחלוטין כשרק לימון ושמן זית עוטפים אותו – וכמובן את שיטת שימורו המופלאה: בריגול.
מה זה בריגול?
שיטת בישול- קונפי בשמן זית, יין לבן יבש ולימון עם עשבי תבלין לפי טעמכם והכל על להבה קטנה ובאיטיות.

אין טעים מזה.

לבבות ארטישוק

לבבות ארטישוק

המרכיבים:
5 לבבות ארטישוק
1 כוס שמן זית
1/2 כוס יין לבן יבש
1/2 כוס מים
1 פלפל חריף
4 שיני שום
1 לימון פרוס לרבעים
אורגנו, טימין, מרווה וכו'
מלח גס

אופן ההכנה:
בשמן זית מטגנים שום, חריף ועשבים. מוסיפים ראשי ארטישוק. יוצקים יין ואז את שאר המרכיבים. מכסים בנייר אפייה ומבשלים 25 דק'.

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

תבשיל שוקי עוף בסיר עם פתיתים

תבשיל שוקי עוף בסיר עם פתיתים, התבשיל החם הזה שנותן את ההרגשה הכי ביתית ומפזר ניחוחות מדהימים בבית. אז אם אתם מחפשים מנה כזאת, תנסו.

פרנץ׳ טוסט

פרנץ' טוסט משודרג

אחרי מלחמה אימתנית של שוקולד, פחמימות מטוגנות ואבקת סוכר התאומים שוגרו למקלחת ואני טיגנתי עוד שני פרנץ׳ טוסט עם פריקסה מטורף.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)