בוא החגים זו הזדמנות קבועה לשלוף מתכונים חגיגיים. לא יודע אם יהיה משהו חגיגי בראש השנה כי איך בכלל חוגגים שנה חדשה שהנשמה, הלב והגוף עדיין שוכבים פצועים ומדממים בשמחת תורה של שנת תשפ״ד.
לחגיגות אין ממש חשק כש-101 אחיות ואחים שלנו, קשישים, נשים גברים, תינוק וילד נמקים ללא תקווה במנהרות של הבני עוולה ממש לידנו.
מה כל כך חגיגי בחיילים הרוגים על בסיס יומי.
יש בכלל משהו חגיגי בשנה הארורה הזו שהמתרחש בה רחוק מלהסתיים?
זו נראה לי השנה הראשונה שאנחנו נאחל שנה טובה והכי נתכוון לזה, אבל עמוק בלב לא ממש נאמין למילים של עצמנו.
קבלו מתכון שלא יגרום לכם (לצערי) אפילו שנייה של אסקפיזם.
מתפלל מכל הלב שאולי בכל זאת השנה החדשה תתחיל בבשורות טובות ותמשך להיות שנה של תיקון. אמן
כתף טלה בתנור
המרכיבים:
2-2.5 ק"ג כתף טלה
5 בצלים פרוסים
1 ליטר ציר עוף או מים
תבלינים:
1 כף כמון
1 כף סומק
1 כף זעתר
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף כורכום
1/2 כף פפריקה מעושנת
1 כף מלח
1 כף פלפל שחור גרוס
2 כפות רסק עגבניות
1/2 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
תנור על 250 חום עליון ותחתון
חורצים בעזרת סכין את הכתף כמו בסרטון
מניחים בתבנית את הבצלים ועליהם את הטלה
בקערה מערבבים את כל התבלינים, הרסק ושמן זית.
מורחים היטב את הטלה.
מכניסים לתנור ל-20 דק'.
מוציאים מהתנור ומשאירים אותו פתוח. מנמיכים חום ל-160.
בזמן הזה יוצקים סביב הטלה את הציר הרותח
מכסים היטב בנייר אפייה ונייר כסף שיהיה אטום לחלוטין
מחזירים לתנור וסוגרים אותו
צולים 3 שעות
מוציאים מהתנור ויוצקים מהנוזל על הטלה
מפרקים מהעצם בקלילות ואוכלים בהנאה.