תמיד רציתם להרגיש כמו המאמות שיושבות
ומקפלות כרוב ממולא להנאתן
ויוצרות יצירת מופת, סיר סימטרי מלא, מגרה ומושלם?
הנה ההזדמנות שלכם.
תפשילו שרוולים, כרוב ממולא בדרך לפה שלכם.
כל מה שאתם צריכים זה סיר נמוך.
אולי גם כרוב.
ועוד כמה דברים.
עזבו שטויות, תגללו למטה למתכון.
אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
כרוב ממולא צמחוני
מרכיבים:
1 כרוב בלאדי
1 כוס אורז עגול
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
3 גבעולי סלרי קצוצים עם העלים
1 בצל לבן קצוץ דק
מלח
פלפל שחור גרוס
לרוטב
1/2 כוס שמן זית
1/4 כוס סילאן
1/4 כוס רכז רימונים
מיץ מלימון טרי
מלח
פלפל שחור גרוס
1.5 כוס מים
אופן ההכנה:
- מרתיחים מים בסיר גדול, מוציאים את שורש הכרוב ומכניסים לסיר את העלים, מבשלים אותם עד שהם מתרככים ונפרדים, מוציאים ומצננים.
- בקערה מערבבים יחד את כל מרכיבי המילוי- אורז, פטרוזיליה, סלרי, בצל לבן, ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.
- מניחים במרכז כל עלה כרוב- כף מהמילוי, מקפלים משני הצדדים למרכז, ולאחר מכן מגלגלים לצורת רול, מסדרים בסיר רחב ושטוח.
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ושופכים על הכרוב הממולא עד לכיסוי. (במידה וחסר מים ניתן להוסיף).
- מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה עד שהכרוב רך ומוכן- בערך 30 דקות.
- אופצייה: לפני שמעבירים לבישול מאוד ממליץ להוסיף 5 ענפי טימין ולפזר כפית של פלפל שחור גרוס.
למנות צמחוניות נוספות- בואו להציץ כאן!
2 תגובות
נראה מעולה , האם ניתן להחליף את האורז בקינואה והאם ניתן להשמיט את הרכז רימונים? תודה!!
מנה מעולה
מכינה אותה בקביעות
מוסיפה עוד חצי כוס עדשים שחורות לחלבון מלא
מנה חגיגית טעימה ובריאה