שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

כרוב ממולא צמחוני

כרוב ממולא
צילום: סופגי

תמיד רציתם להרגיש כמו המאמות שיושבות
ומקפלות כרוב ממולא להנאתן
ויוצרות יצירת מופת, סיר סימטרי מלא, מגרה ומושלם?

הנה ההזדמנות שלכם.
תפשילו שרוולים, כרוב ממולא בדרך לפה שלכם.
כל מה שאתם צריכים זה סיר נמוך.
אולי גם כרוב.
ועוד כמה דברים.

עזבו שטויות, תגללו למטה למתכון.

 

אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

צילום: סופגי

כרוב ממולא צמחוני

מרכיבים:

1 כרוב בלאדי
1 כוס אורז עגול
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
3 גבעולי סלרי קצוצים עם העלים
1 בצל לבן קצוץ דק
מלח
פלפל שחור גרוס

לרוטב
1/2 כוס שמן זית
1/4 כוס סילאן
1/4 כוס רכז רימונים
מיץ מלימון טרי
מלח
פלפל שחור גרוס
1.5 כוס מים

מניחים כף מהמילוי על כל עלה כרוב. צילום: סופגי
מקפלים משני הצדדים למרכז. צילום: סופגי
ומגלגלים לצורת רול. צילום: סופגי

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים מים בסיר גדול, מוציאים את שורש הכרוב ומכניסים לסיר את העלים, מבשלים אותם עד שהם מתרככים ונפרדים, מוציאים ומצננים.
  2. בקערה מערבבים יחד את כל מרכיבי המילוי- אורז, פטרוזיליה, סלרי, בצל לבן, ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.
  3. מניחים במרכז כל עלה כרוב- כף מהמילוי, מקפלים משני הצדדים למרכז, ולאחר מכן מגלגלים לצורת רול, מסדרים בסיר רחב ושטוח.
  4. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ושופכים על הכרוב הממולא עד לכיסוי. (במידה וחסר מים ניתן להוסיף).
  5. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה עד שהכרוב רך ומוכן- בערך 30 דקות.
  6. אופצייה: לפני שמעבירים לבישול מאוד ממליץ להוסיף 5 ענפי טימין ולפזר כפית של פלפל שחור גרוס.
לפני הבישול. צילום: סופגי

 

למנות צמחוניות נוספות- בואו להציץ כאן!

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

תגובה אחת

  1. נראה מעולה , האם ניתן להחליף את האורז בקינואה והאם ניתן להשמיט את הרכז רימונים? תודה!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)