כרוב הוא אחד הירקות האידאליים למילוי. את השיטות הקלאסיות להפרדת עלים כולם כבר מכירים, ואת הטריק שבסרטון הראיתי כבר מזמן אז תבחרו איזו שיטה שבא לכם לקבלת עלים מוכנים למילוי כי היום אתם הולכים להכין דים סאם כרוב ממולא בשר מאודה וצרוב וכמובן קיטוגני למהדרין.
את המילוי אתם יכולים להפוך בקלילות לעוף או שילוב שאתם אוהבים. התיבול גם כן לבחירתכם: ג'ינג'ר, שום, בצל, עשבים – השמיים הם הגבול.
כרוב ממולא בשר
המרכיבים:
1/2 קילו שפונדרה טחונה פעמיים
1/2 כוס בשר בקר שנשאר לי מזיקוק השומן. זה בהחלט לא חובה אבל ניצול שאריות נפלא.
4 כפות שמן זית
1 כפית מלח גס
רשאים לגוון ככל שבא לכם
לרוטב:
1/4 כוס סויה
1 כפית ממתיק קטוגני
1 כפית רוטב דגים
1 ליים סחוט
1 כף שומשום קלוי
אופן ההכנה:
מפרידים עלי כרוב וחולטים אותם לדקה וחצי במים רותחים. מעבירים למי קרח.
מניחים כדור בשר במרכז כל עלה.
מקפלים שוליים כלפי מעלה ומהדקים תוך כדי סיבוב קל
בסיר עם מים רותחים חולטים בצל ירוק לדקה ומעבירים למי קרח
בעזרת הבצל קושרים את קצוות הדים סם שלנו
מאדים את הדים סאם בסיר אידוי 7 דק'.
מעבירים למחבת עם שומן בקר (או שמן זית) לקבלת צריבה.
לא חייבים לצרוב. אפשר לאכול גם כן שזה רק מאודה.