כרוב מותסס

אני חולה קרוהן מגיל 13 ובחישוב מהיר זה 31 שנה שאני חי עם מחלת מעי דלקתית מהקשות ביותר שיש. בחרתי להתעסק באוכל למחייתי כדי להוכיח למחלה ששום דבר לא יעצור אותי בחיים, אבל אם להיות כן איתכם ועם הבטן שלי ידעתי גם ימים לא פשוטים בכלל.
אשפוזים ארוכים שלא נגמרים, 45 כדורים ביום, תרופות מדכאות מערכת חיסון, זריקות ביולוגיות, קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה, ניתוח לכריתת מעי בגלל חסימה איומה וזה רק על קצה המזלג.

לפני שלוש שנים התחלתי תזונה קיטוגנית בהדרכת סיגל מיארה מאז היא הפכה לחברת נפש שלי והגורו שלי לענייני תזונה וחרדות. למה חרדות? כבר נגיע לזה.

לפני שנתיים אחרי שמונה שנים של זריקות ביולוגיות ששינו את חיי לטובה באופן קיצוני אבל השאירו אותי ואת איכות חיי בשליטתם, הפסקתי עם תרופות לחלוטין. על איכויות ויתרונות התזונה הקטוגנית אכתוב פוסט בנפרד, אבל היום אני רוצה להתמקד במשהו אחד שהצטרף לתזונה שלי לפני שלוש שנים. הייתי בשיא תקופת החרדות של חיי, סימסתי לסיגל שתתן לי המלצה לפסיכולוג. סיגל הציעה כרוב מותסס. למה? בגלל המצב הדלקתי בקרוהן אחד הדברים שנפגעים מאוד זה הביום – אוכלוסיית החיידקים הטובה.
מחקרים מראים שהביום שלנו משפיעים באופן ישיר על תפקודים רבים בגוף ובנפש. סיגל אמרה לי לא לחפש פתרונות רחוק כי הפתרון נימצא בתיקון אוכלוסיית החיידקים שלי. כף אחת של כרוב מותסס מכילה את כמות החיידקים הפרוביוטים שיש בצנצנת של פרוביוטיקה, אבל עם מגוון רחב יותר של חיידקים. הגיוון של החיידקים וכמותם העצומה עושים פלאות למעיים שלנו ולנפש.
וכל כך קל להכין את הכרוב הזה. בסה"כ צריך כרוב ומלח גס. המתכון לכרוב המותסס הוא של אורי מאיר-צ'יזיק מתוך ספר ההתססות.

כרוב מותסס

הנה המתכון.

כרוב מותסס

מצרכים:

1 כרוב אורגני וטרי
מלח גס

מסירים עלים חיצוניים
חותכים את גזע הכרוב
פורסים את הכרוב לחצי ושוקלים אותו
פורסים את הכרוב דק ושמים 2 אחוז מלח ממשקל הכרוב. מעסים היטב ומשהים שעתיים להגרת נוזל.
דוחסים את הכרוב בצנצנת. בעוצמה. רוצים כמה שיותר דחוס. המטרה שנוזלי הכרוב יציפו את הצנצנת. מניחים משקולת קטנה כדי שהכרוב לא יצוף ואוטמים את הצנצנת. אני אוהב לכבוש 21 יום.

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

מרק עוף עם קניידלך

מרק עוף עם קניידלך

בנוה איתן שבעמק המעיינות ישנו מקום מיוחד במינו בשם המרכז להנהגת הבריאות בהובלתו וניצוחו של אורי מאיר צ׳יזיק. מי שטרם שמע עליו זו ההזדמנות שלכם

עוף קונפי בשמאלץ

עוף קונפי בשמאלץ

שנת 2008. מסעדת חדר האוכל ז״ל. בניתי תפריט סופר ישראלי. מטבח תיכון חדש. אחת המנות אולי האהובות עלי ביותר, אבל לא על הלקחות הייתה מנה

קדירת אונטריב

קדירת אונטריב

בואו רק נסכם שזה היה יום לא להיט, ומה שהציל אותו עבורי הייתה הבקשה של ריי לבשל משהו ביחד. ״אבא, גשם. בוא נבשל משהו יחד״

6 תגובות

    1. היי! אשמח לעצה לגבי האחסון ברגע שמוכן? מקרר? כלי ספציפי?
      תודה!

    1. יש מישהי באינסטגרם שקוראים לה נועה גדעון סולודר, ואם אני מזהה נכון, זה ממנה, והיא מייצרת אותם בעבודת יד

  1. מבקשת לדעת אחרי שמוכן יש צורך לשים במקרר
    וחובה לאחסן במקרר אחרי שמוכן?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)