אתמול ישבתי במרפסת ופתאום קיבלתי ווטסאפ מניר השכנה האהובה שלי. ״איך נכין כנאפה קטוגנית? גבינה לא בעיה, סירופ לא בעיה – אבל מה על הקדאיף?״
הבטחתי לה שאחשוב על זה, ומיד נזכרתי בכנאפה שמכינים מסולת וחמאה ולא מקדאיף. הבנתי שזה חייב להיות מקוקוס או שקדים או שילוב של שניהם. שאלתי את זיגי המזכירה שלי או בשמה השני: chatgpt4, והיא אמרה שלרוב קטוגנים מכינים כנאפה קוקוס. בדקתי ברשת ואכן מצאתי לא מעט מתכונים. התייעצתי עם סיגל מיארה המושלמת ובסוף קיבצתי כמה מתכונים למתכון אחד נוח לעבודה:
כנאפה קוקוס קטוגני
המרכיבים:
200 גר קוקוס טחון
150 גר למאה מומסת
למילוי:
150 גר פילדלפיה
200 גר מומרלה מגוררת
150 ריקוטה פרסקה
1 כוס אלולוז
1/2 כוס סוייטנגו
3 כפות מי ורדים
1 כוס מים
2 כפות פיסטוק ירוק גרוס
אופן ההכנה:
מערבבים בעזרת הידים את הקוקוס עם החמאה לקבלת גרגרים צהבהבים נפוחים קלות
בתבנית משומנת בחמאה מסדרים שכבת קוקוס ומהדקים היטב.
מערבבים את כל הגבינות ומשטחים על הקוקוס.
מפזרים את הקוקוס הנותר למעלה ומהדקים.
מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 25 דק' בערך או עד השחמה.
מרתיחים את כל מרכיבי הסירופ. יוצקים את הסירופ על הכנאפה האפוייה, מפזרים פיסטוק, פורסים, מותחים ובתאבון❤️