כיסונים ממולאים עוף

תקשיבו לי טוב ותשמרו את המתכון הזה כי זה באמת הכי קל אי פעם שתכינו לכיסונים, וכשאני אומר כיסונים אני מתכוון לגיוזה צרובה ודים סאם מאודה, לרביולי ולקרפעלך והאמת שאין סוף כיסונים שתחשקו. הבצק טבעוני והמילוי הוא לשיקולכם: בשר, דגים, עוף, ירקות או כל שילוב שתעופו עליו.

כיסונים

בצק לכיסונים:
מצרכים:
400 גר קמח לבן (אני השתמשתי בקמח לפסטה)
1 כוס מים רותחים
1/2 כוס מים בטמפ' החדר
מלח

למילוי:
500 גר פרגית טחונה
1 כף גינגר קצוץ
4 שיני שום כתושות
4 גבעולי בצל ירוק קצוצים
3 כפות סויה
1 כך סויה
2 כפות גדושות קורנפלור

אופן הכנה:

בקערת מיקסר שמים קמח ומים רותחים ולשים באיטיות 3 דק. מוסיפים רבע כוס מים נוספת ולשים על מהירות בינונית 7 דק. במידה והבצק לא מתגבש מוסיפים עוד מים בהדרגה.
מתקבל בצק אלסטי, חמים ונעים למגע. חצי שעה עטוף למקרר ומתחילים.
מרדדים את הבצק במכונת פסטה או בעזרת מערוך.
קורצים עיגולים בעזרת קורצן או כוס הפוכה.
מערבבים את כל מרכיבי המילוי.
במידה ויש לכם את מכין הכיסונים של נעמן שבסרטון – הרווחתם שעה זמן. במידה ולא – שימו כפית מילוי במרכז כל עיגול וקפלו לחצי ירח.

הבצק והמילוי הזה מתאים לבישול במים או לאידוי וטיגון. בקיצור: רק תבחרו.

 

 

 

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

כבד קצוץ

כבד קצוץ

סבא מתיתיהו שלי זכרו לברכה היה דמות שהערצתי. אדם צנוע, טוב לב, שקט וכזה שחי כל חייו בגרעון קלורי והליכה מתמדת. כל יום נפתח אצלו

טרטר בקר

טרטר בקר

כשהייתה לי מסעדה, אי שם לפני עשור, לקוח החזיר לי מנת קרפצ’יו למטבח כי "הבשר נא מדי". זה אולי מצחיק, אבל תכלס – סוף סוף

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)