תקשיבו לי טוב ותשמרו את המתכון הזה כי זה באמת הכי קל אי פעם שתכינו לכיסונים, וכשאני אומר כיסונים אני מתכוון לגיוזה צרובה ודים סאם מאודה, לרביולי ולקרפעלך והאמת שאין סוף כיסונים שתחשקו. הבצק טבעוני והמילוי הוא לשיקולכם: בשר, דגים, עוף, ירקות או כל שילוב שתעופו עליו.
בצק לכיסונים:
מצרכים:
400 גר קמח לבן (אני השתמשתי בקמח לפסטה)
1 כוס מים רותחים
1/2 כוס מים בטמפ' החדר
מלח
למילוי:
500 גר פרגית טחונה
1 כף גינגר קצוץ
4 שיני שום כתושות
4 גבעולי בצל ירוק קצוצים
3 כפות סויה
1 כך סויה
2 כפות גדושות קורנפלור
אופן הכנה:
בקערת מיקסר שמים קמח ומים רותחים ולשים באיטיות 3 דק. מוסיפים רבע כוס מים נוספת ולשים על מהירות בינונית 7 דק. במידה והבצק לא מתגבש מוסיפים עוד מים בהדרגה.
מתקבל בצק אלסטי, חמים ונעים למגע. חצי שעה עטוף למקרר ומתחילים.
מרדדים את הבצק במכונת פסטה או בעזרת מערוך.
קורצים עיגולים בעזרת קורצן או כוס הפוכה.
מערבבים את כל מרכיבי המילוי.
במידה ויש לכם את מכין הכיסונים של נעמן שבסרטון – הרווחתם שעה זמן. במידה ולא – שימו כפית מילוי במרכז כל עיגול וקפלו לחצי ירח.
הבצק והמילוי הזה מתאים לבישול במים או לאידוי וטיגון. בקיצור: רק תבחרו.