שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

כדורי פירה וצ'דר בדיוק כמו בסוסו

באמת, אבל באמת שאין לכם מושג כמה כדורי פירה וצ׳דר טיגנתי בחיי.
מי חשב שזה כל-כך יתפוס ויהפוך לתוספת הכי מבוקשת ליד ההמבורגר בסוסו?
כשפתחתי את הסניף הראשון של סוסו, אי שם בדצמבר 2016, התחלתי לחשוב על כל התוספות שארצה ליד ההמבורגר.
כמובן שהקלאסיות הן בלתי מנוצחות, פוטטוז, צ׳יפס, צ׳יפס בטטה, צ׳יפס מעורב ויש עוד.
אבל עלה לי לראש הרעיון הזה והייתי חייב לנסות.
מאז כבר כולם יודעים מה זה כדורי פירה צ׳דר.
וכמו שאמרתי בהתחלה, טוגנו כבר אלפי אלפי כדורים. אבל לא יודע למה, למנה הזו תמיד תישאר פינה חמה אצלי בלב.
כי בואו, יש יותר טעים מפירה מטוגן?

 

אם אתם מנסים את הקסם הטעים הזה בבית (כדאי לכם), צלמו ותתייגו אותי באינסטגרם!

כדורי פירה וצ'דר בדיוק כמו בסוסו

מרכיבים:

למלית
5 תפוחי אדמה בינוניים בגודלם
1 שקית מלח גס
1/4 כוס שמן זית
3 בצלים לבנים גדולים קצוצים
1 ביצה
5 כפות קמח
מלח 

לציפוי פריך
3 כוסות פרורי לחם
1 כוס קמח לבן
3 ביצים טרופות

לרוטב צ'דר
200 גרם צ'דר מגוררת
50 גרם מוצרלה יבשה מגוררת
1 מיכל שמנת מתוקה 38%

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל190 מעלות מצב טורבו.
  2. מרוקנים שקית מלח גס על נייר אפייה בתבנית, ומסדרים עליו את תפוחי האדמה. 
  3. מכניסים לתנור ל45 דקות עד שעה והכי חשוב- עד שהקליפה מתפצלחת ובשר תפוח האדמה מבצבץ קלות. בודקים שהם התרככו כראוי ושולפים מן התנור.
  4. מקלפים, מעבירים לקערה ומועכים לפירה חלק.
  5. יוצקים את שמן הזית למחבת ומתחיל לטגן את הבצל. מתחילים על אש למשך 3 דקות עד שהשמן מתחיל להתחמם, ואז מנמיכים את האש ומטגנים את הבצל לאט לאט (סבלנות, זה תהליך של 45 דקות. ערבבו את הבצל כל כמה דקות) ממשיכים כך עד שכל הבצל מתקרמל ומקבל גוון חום זהוב, ומסירים מהאש. 
  6. מערבבים את הבצל (המסונן) עם פירה תפוחי האדמה.
  7. מוסיפים לתערובת את הביצה ומערבבים לאיחוד.
  8. מוסיפים קמח ומלח ומערבבים עד לקבלת בצק נעים וחלק למגע.
  9. מסדרים קערה עם קמח, קערה עם ביצים טרופות וקערה נוספת עם פירורי הלחם.
  10. יוצרים מהבצק וטובלים אותו קודם בקמח, לאחר מכן בביצים ואז בפירורי לחם וחוזרים על הטבילה בביצה ופירורי הלחם פעם שנייה (ללא הקמח).
  11. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר.
  12. כשהשמן חם מניחים בעדינות 6 כדורים ומטגנים לפריכות במשך שתי דקות. חוזרים על הפעולה עם כל הכדורים ומעבירים לנייר סופג.


רוטב צ'דר
בסיר מחממים שמנת ומוסיפים את הגבינות. מערבבים בעזרת מטרפה להמסת הגבינות ויצירת רוטב חלק.
חשוב לבצע את התהליך על להבה חלשה מאד בכדי לא לשרוף את השמנת.

לשדרוג
ניתן להוסיף כוס צ'דר אנגלי מגוררת או כוס מוצרלה יבשה מגוררת למלית הפירה, לערבב יחד וליצור כדורים.

 

 

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

סלט כבד קצוץ

סלט כבד קצוץ של חדר האוכל

עוד מנה מהממת מבית חדר האוכל, סלט של כבד קצוץ עם המון בצל שקורמל זמן רב. ניתן לקצוץ או לטחון הכל לממרח חלק. לבחירתכם, העיקר שתנסו!

14.05.2020

אתחיל מהסוף: בשבת בצהריים אני אפר את החוק ואפתח את המרפסת של סוסו דיזינגוף. ממשלת ישראל מוזמנת לחפש אותי. חופי הים מפוצצים. איקאה וגני הילדים.

לזניה עדשים

לזניה עדשים צמחונית

כולם אוהבים לזניה. איך אפשר שלא? שכבות פסטה דקיקות ששוחות ברוטב עגבניות, ומעליהן קרם בשמל שלוקח דקה להכין וכמובן, כמעט שכחתי מוצרלה שנמתחת לשמיים. אה,

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)