סבא מתיתיהו שלי זכרו לברכה היה דמות שהערצתי. אדם צנוע, טוב לב, שקט וכזה שחי כל חייו בגרעון קלורי והליכה מתמדת.
כל יום נפתח אצלו בהליכה ארוכה ברחובות רמת גן ועלייה ברגל לדירתו בקומה השלישית ברחוב החשמונאים. אחרי שישב קצת לעבוד היה מתיישב במטבח לצידה של רעייתו – סבתא שרה האהובה ועוזר לה במלאכת הבישולים.
היה קוצץ ביסודיות קפדנית ירקות, מגרר ביצים, קולף שורשים, פורס בשר, מנקה קרפיונים ועוד.
הספציליטה שלו היה כבד קצוץ. שומן אווז – שמאלץ בשפתו – כבדי עוף וכבדי בקר, תועפות בצל מקורמל, ביצים קשות וקיצוץ ידני ומדוייק בסכין חדה במיוחד.
המתכון של הטרין כבד שלי מבוסס על המתכון של סבא רק בתוספת שומן בקר (בגרסה הצרפתית והלא כשרה מוסיפים חמאה) ובמקום קיצוץ ידני אני טוחן הכל במעבד מזון לקרם חלק.
אני משתמש בניילון נצמד עבה במיוחד לציפוי התבנית על מנת שאוכל לשלוף את הכבד בקלילות וביעילות אחרי הקירור.
כבד קצוץ
המרכיבים:
1 כף שומן בקר מזוקק לטיגון ועוד 150 גר שומן בקר מזוקק לטחינה
3 בצלים לבנים
1 ענף טימין
1 ענף רוזמין
500 גר כבד עוף נקי
250 כבד בקר
מלח גס ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
במחבת מטגנים בצלים עד השחמה. מוסיפים טימין ורוזמרין ומערבבים היטב.
מוסיפים כבדים ומטגנים 4-5 דק. מתבלים היטב.
מעבירים את כל תכולת המחבת למעבד מזון. תוך כדי טחינה מוסיפים שומן בקר מזוקק.
מרפדים אינגליש קייק בניילון נצמד של סנו ויוצקים את מסת הכבדים.
משטחים היטב ומעבירים למקרר ללילה שלם.
ריבת תות ופלפל שחור
1/2 קג תותים טריים ונקיים
100 מל מים
1 כף פלפל שחור גרוס
2 כפות אלולוז או סוכר
מבשלים הכל על אש קטנה עד לקבלת ריבה. מעבירים לצנצנת ומקררים לילה
מגישים לצד טוסטונים ונהנים
פרסום ממומן בשיתוף סנו