כבד פרה נחשב לאחד המזונות המזינים ביותר שאפשר להוסיף לתזונה (מספיק פעם בשבוע – שבועיים לאכול ממנו) מדובר במזון-על אמיתי, הסופר פוד הכי מושלם שיש – עשיר בויטמינים, מינרלים וחלבונים איכותיים, שיספקו לגוף שלכם בוסט תזונתי משמעותי במנות קטנות יחסית.
כבד פרה מכיל כמויות גבוהות של ויטמין A, התורם לבריאות הראייה, העור ומערכת החיסון.
מקור מצוין לברזל – הברזל מסוג heme נספג בגוף ביעילות גבוהה ועוזר למנוע עייפות ואנמיה.
הוא אחד המקורות הטובים ביותר בעולם ל-B12, החיוני לתפקוד מערכת העצבים וליצירת תאי דם.
כמו כן הוא מכיל חומצה פולית שתומכת בתהליך תיקון התאים ובמערכת החיסון.
עוד תמצאו בו אבץ ונחושת מינרלים חשובים השומרים על איזון בריאותי ותפקוד תקין של מערכות הגוף.
בכבד יש גם כולין המסייע לתפקוד המוח, הזיכרון ובריאות הכבד.
מעבר לערכים התזונתיים, כבד פרה הוא גם מזון פשוט להכנה, שיפודים כמו בסרטון, כבד קצוץ אמיתי ולא כמו זה שמכינים מכבדי עוף (הנפלא בפני עצמו). מעולה לפטה, תבשילים ומוקפצים.
עשרות שנים הפחידו אותנו מכולסטרול והאשימו אותו בצרות הארורות שהסוכר והפחמימות גרמו.
שומן רווי זה השומן שצרכנו משחר ההאנושות בניגוד לשמני הצמחים שהתחלנו לצרוך בכמות פסיכוטית בשבעים שנה האחרונות ושגרמו לעלייה תלולה במחלות המטבוליות, הורמונליות והקרדיווסקולריות.
אז אם אתם מחפשים מזון שיחזק את הגוף, יספק אנרגיה וישמור עליכם במיטבכם – כבד פרה הוא הבחירה המושלמת!
כבדעל האש
כבד פרה
המרכיבים:
400 גר' כבד פרה (עדיף כמובן ממרעה חופשי, ללא אנטיביוטיקה מניעתית וללא זרזי גדילה) פרות במרעה חופשי שניזונות מהעשבים שגדלים באדמה בריאות יותר וגם משביחות את הקרקע (גם על זה יהיה פה ריל בקרוב) אני קניתי את הבשר במשק שניידר שברמת הגולן
200 גר שומן בקר
התוספת של הבצל למדתי מחברי ארתור השף בעלים של מסעדת חנן מרגילן המופלאה בתל אביב:
1 בצל לבן פרוס
3 כפות חומץ תפוחים. אני הכנתי את החומץ ממתכון של אורי מאיר צ׳יזיק אבל יכולים גם לקנות חומץ תפוחים איכותי.
אופן ההכנה:
פשוט לחתוך לקוביות ולשפד.
צולים את השיפודים במחבת או במנגל ומפזרים מעל את הבצל עם החומץ.