ירקות מוחמצים

אני מת על ירקות מוחמצים אבל ברוב המקומות מוסיפים קארי או עמבה ואני אוהב את זה כמה שיותר נקי. גם ברמת זמן ההכנה: קצר. יום אחד של מנוחה על השיש וזה מוכן.
לפני שאתם קופצים עלי אגיד שאני לא מוסיף פנימה כרוב ירוק כי לו אני שומר כבישה מיוחדת שתעשה לכם פרוביוטיקה של הטבע למעיים שלכם. תבחרו ירקות פריכים, צעירים וטריים. והכי חשוב: ישראליים. תנובת הארץ, תוצרת כחול לבן של החקלאים שלנו. זה נכון תמיד ונכון כפליים בעתות מלחמה.

אחרי שנים בהן כבשתי זעם שהתפוצץ להתפרץ, כבשתי רגשות, כבשתי דמעות וחיסלתי לעצמי את המעיים, הגיע הזמן להחזיר לגוף במתנה כבישה איכותית של ירקות.

אני חייב להודות שכרוב אורגני כבוש ומותסס הוא חלק מהתפריט היומי שלי בזכות החיידקים הטובים שהוא מכיל, וירקות מוחמצים כמו בסרטון שנים אכלתי רק בשווארמיות, אבל הגיע הזמן לשנות את המשוואה. כל השיש בבית מפוצץ צנצנות של מלפפונים במלח, לימון כבוש, ירקות קראנצ׳ים בכורכום ואפילו צ׳ילי ירוק שתוסס לי פה כמו משוגע.

מבטיח להעלות בשבוע הבא את הכרוב הכבוש אבל בינתיים קבלו מתכון סופר קל ופשוט שמעניק תוצאה מצטיינת פעם אחר פעם.

ירקות מוחמצים

ירקות מוחמצים

מצרכים:

לירקות:
1 כרוב קטן לפרחים
2 גזרים קלופים ופרוסים
1 קולרבי קלוף ופרוס
1 שומר פרוס
1 פלפל ירוק חריף
2-4 שיני שום
הוספתי גם את העלים של השומר אפשר שמיר אפשר לוותר.
אופציות:
שעועית ירוקה טרייה, מקלות סלרי, כרוב ירוק, צנון, צנונית

למשרה:
1 ליטר מים
2 כפות מלח
1.5 כפות סוכר
2 כפות חומץ
3 עלי דפנה
5 פרוסות כורכום טרי או כף אבקת כורכום
3 פרוסות ג'ינג'ר טרי

אופן ההכנה:

מביאים את כל חומרי המשרה לרתיחה ומערבבים עד המסת המלח והסוכר.
מסדרים בצנצנת מעוקרת את הירקות ויוצקים את הנוזל הלוהט.
סוגרים צנצנת אטימה מוחלטת ומשגרים לאדן החלון (בימי החורף הנעימים) ל- 14 שעות. אפשר 24 שעות במקרר.

בתאבון חברות וחברים שלי ❤️🇮🇱❤️

 

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

דברים חדשים ומרגשים

פעם בכמה זמן אני מוצא את עצמי משתף אתכם קצת יותר לעומק במתחולל בחיי. שנייה לפני שאני משחרר את הטקסט לאוויר, אני שואל את עצמי …

פשטידה משאריות פסטה

פשטידה משאריות פסטה

פתחתי את המקרר לראות מה מתחבא בכלי אחסון הייעודים. גיליתי קערת ספגטי שנשארה במקרר מאתמול (הכנו בולונז פצצה). גבינות בחרתי ממה שהיה: שמנת חמוצה, קוטג

סלט חורפי

סלט חורפי עם רוטב ויניגרט

כבר איזה חודש ששירנקה מבקשת שנכין סלט עם סלק, ״כי סלק זה בריא וחשוב וטעים״. בהתחלה חשבתי ללכת פשוט על סלט סלק בוינגרט בלסמי וגבינת

3 תגובות

    1. הגיוני. אגב, ממתכונים אחרים אני מבינה שהחומץ לא מאפשר לחיידקים הפרוביוטיים להתפתח. אז מה קורה פה, גם חומץ וגם מלח?

  1. היי עומר,
    בת הזוג שלי הכינה את הירקות לפני כשבוע, ומאז הצנצנת נמצאת על סגורה השיש במטבח. פתחתי אותה כעת, והנוזל בצנצנת בעבע לכמה שניות. הריח טוב, אבל אני חושש שאולי זה התקלקל.
    הבעבוע היה גם בפעם הראשונה שבה פתחנו את הצנצנת, ואז חשבנו שזה בגלל הפתיחה הראשונה, אך כעת פתחתי וזה שוב קרה. האם זה תקין?
    האם יש לאחסן את הירקות בחוץ או במקרר?

    תודה רבה:))

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)