חם בחוץ. ממש. וכשחם לנו הגוף מבקש אוכל קל, קריר ונעים.
ואם כבר אז רצוי במינימום עבודה ובהרבה סטייל.
ואם אמרנו קליל, ובסטייל, אמרנו אליטה.
לאליטה יש סיפור חיים מרתק, ואישיות מרתקת לא פחות.
אני הכרתי אותה דרך חברים משותפים.
יחד איתם הגענו אליה אני ושירן לארוחה שהיא עורכת כל יום שלישי אצלה בבית, והכל היה כל כך בול. האווירה, המוזיקה, האירוח וכמובן האוכל. הכל טרי, טעים, מדוייק ויפה כל כך.
החלטתי שאני פשוט חייב לארח אותה כאן אצלי בבלוג ושגם אתם תכירו את הידיים המדהימות שלה.
ולכבוד המאורע אליטה אירגנה לנו מתכוני דג נא נהדרים שדורשים כלום עבודה ועושים מקסימום רושם.
הראשון שבהם הוא טרטר טונה, קליל פיקנטי וסופר סופר כיף, שמתיישב מושלם על מזג האוויר שבחוץ.
חומרי גלם טובים, כמה דקות עבודה ויש לכם מנת רושם נהדרת לאירוח של שישי בערב.
מילה מאליטה – הדג הוא הלב של כל המנה, חשוב מאוד לקנות דג טרי ויפה, בשום אופן לא להתפשר על איכות הדג. ולא, אי אפשר להשתמש בדג קפוא!
הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם ואת אליטה גם
טרטר ספייסי טונה של אליטה אופק:
מצרכים:
200 גרם דג טונה טרי קצוץ הכי דק שאפשר
חצי אבוקדו חתוך לקוביות קטנות
1/2 כוס פירורי פנקו
3 כפות טריאקי
2 כפות סויה דלת נטרן
3 כפות ספייסי מיונז בייתי
מתכון לספייסי מיונז בייתי:
2 כפות מיונז
2 כפיות רוטב צ'ילי מתוק
חצי כפית רוטב סיראצ'ה/ 1 כפית שמן צ'ילי
2 כפיות אבקת טוגראשי
לערבב הכל טוב טוב לספייסי מיונז אחיד.
הוראות הכנה:
בצלחת נסדר בשכבות:
שכבה ראשונה קוביות אבוקדו, שכבה שניה טרטר טונה, מעל הטונה נזלוף 2 כפות סויה דלת נתרן, 3 כפות טריאקי ו-3 כפות ספייסי מיונז ונפזר מעל הכל פירורי פנקו לכיסוי .
להגיש מיד לאחר שמוזגים את הרטבים (המתנה ארוכה תגרום לדג להתבשל).