יש מבחר שימורי טונה משובחים ביותר להשיג היום. שימורים שנעשים מדגים איכותיים ושוחים בשמן זית משובח (אגב, אני אוהב לקנות טונה במים ואז להציף אותה בשמן האהוב עלי).
הבנות שלי לוּס ומוּן מכורות לטונה שימורים מאז שהיינו באיזו יומהולדת בפארק של ילד חמוד בטירוף והגישו שם פיתות עם סלט טונה. רק לפרוטוקול: הילד החוגג היה בערך בן 7, אנחנו לא מכירים אותו ובטח שלא הוזמנו ליומהולדת שלו אבל כל הנתונים האלו לא הפריעו לבנות לבקש מאמא שלו חצי פיתה עם סלט טונה. מאז אני מכין להן בלי סוף סלטי טונה בבית.
השתמשתי פה בטונה אדומה אבל פלמידה תעשה גם כן את העבודה ואפילו דגים לבנים עבים ושמנמנים יהיו פגז.
טונה ביתית
המרכיבים:
300 גר טונה ללא עור ועצמות
1 בצל פרוס
1 כפית ג. פלפל שחור
2 עלי דפנה
2 צ׳ילי יבש
1 כפית מלח ים
שמן זית לבישול ושמן זית למילוי הצנצנת
אופן ההכנה:
מניחים את כל המצרכים בסיר ומביאים את השמן לסף רתיחה.
מנמיכים להבה ומבשלים את הדג במשך 20 דקות.
מקררים לחלוטין את הדג בשמן.
שולפים את הדג ומניחים בצנצנת.
ממלאים בשמן זית ושומרים במקרר
תגובה אחת
עומר מילר אל תגזים עם הטונה על הילדים שלך כל יום סלט טונה כי זה מסוכן! זה מרעיל הכספית שיש בטונה. ועלולה לגרום לנשירת שיער, לכן פעם בשבוע מספיק סלט לילדים הם עוד רונים וצריך גם לגעת באוכל מה ממנו מזיק ומה בריא ולא רק לבשל אותו ולהכין אותו. יש לך כאלה ילדים מקסימים אז דמור עליהם ולא להגזים עם הטונה.