טארט עגבניות שרי מבצק שמן זית בזיליקום

לפעמים בא לי משהו מנחם ופרשי באותו הזמן. שילוב טעמים כזה מושלם בביס אחד.
הכנתי טארט עגבניות שרי משמן זית בזיליקום של זיתא עם מילוי ריקוטה פרסקה ועוד דברים טובים, שגיבשו הכל למתכון הזה.
בקיצור, חוסל.

הכנת טארט עגבניות שרי

בצק:

1.5 כוסות קמח
1.5 כוס שמן-זית בזיליקום
3/4 כפית מלח
4 כפות מי קרח

מערבבים את מצרכי הבצק ולשים עד לקבלת בצק נוח לעבודה. צרים כדור ועוטפים בניילון נצמד. מעבירים למקרר לשעה.

מילוי:

1 חבילה ריקוטה פרסקה
3 כוסות עגבניות שרי
1/2 בצל סגול
1 כוס עלי רוקט
מיץ מלימון אחד
מלח ופלפל

מרדדים את הבצק בעזרת מערוך לעובי של חצי ס״מ.

מורחים את הבצק למעט השוליים בריקוטה טרייה.

פורסים את העגבניות לחצאים ואת הבצלים לקוביות.

מערבבים ויוצקים למרכז הבצק ומקפלים את שולי הבצק על העגבניות.

מזלפים שמן בזיליקום ואופים בתנור למשך כ-35 דקות.

מוציאים מהתנור ומתבלים את הרוקט בשמן לימון מלח ופלפל

מסדרים את הרוקט מעל הבצק

ובתאבון!

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

שורבה טריפוליטאית

שורבה טריפוליטאית

את המנה של שורבה טריפוליטאית (יש גם גרסה עיראקית עם אורז ועוף), שירנקה גילתה לי לפני 12 שנה. בערך. היינו בתחילת הקשר הזוגי שלנו, ושירנקה

4 תגובות

  1. עושה רושם שהמידות של השמן זית ביחס לקמח לא נכונות.. ניסתי להכין ויצא נוזלי לגמרי…

    1. בוודאי יש טעות בכמות השמן.. מקווה שיתוקן בקרוב כי הטארט נראה משגע
      בדיוק בשיאה של עונת העגבניות(:

  2. הכנתי היום. אכן יש טעות ביחסים. ניסיתי לאזן עם עוד קמח. יצא פשוט דוחה ברמות! אפילו לא אכלנו, זרקתי ישר לפח. ממש חבל… אם נותנים מתכון אז צריך להקפיד לתת כמו שצריך… מבאס ממש

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)