לפעמים בא לי משהו מנחם ופרשי באותו הזמן. שילוב טעמים כזה מושלם בביס אחד.
הכנתי טארט עגבניות שרי משמן זית בזיליקום של זיתא עם מילוי ריקוטה פרסקה ועוד דברים טובים, שגיבשו הכל למתכון הזה.
בקיצור, חוסל.
הכנת טארט עגבניות שרי
בצק:
1.5 כוסות קמח
1.5 כוס שמן-זית בזיליקום
3/4 כפית מלח
4 כפות מי קרח
מערבבים את מצרכי הבצק ולשים עד לקבלת בצק נוח לעבודה. צרים כדור ועוטפים בניילון נצמד. מעבירים למקרר לשעה.
מילוי:
1 חבילה ריקוטה פרסקה
3 כוסות עגבניות שרי
1/2 בצל סגול
1 כוס עלי רוקט
מיץ מלימון אחד
מלח ופלפל
מרדדים את הבצק בעזרת מערוך לעובי של חצי ס״מ.
מורחים את הבצק למעט השוליים בריקוטה טרייה.
פורסים את העגבניות לחצאים ואת הבצלים לקוביות.
מערבבים ויוצקים למרכז הבצק ומקפלים את שולי הבצק על העגבניות.
מזלפים שמן בזיליקום ואופים בתנור למשך כ-35 דקות.
מוציאים מהתנור ומתבלים את הרוקט בשמן לימון מלח ופלפל
מסדרים את הרוקט מעל הבצק
ובתאבון!
4 תגובות
עושה רושם שהמידות של השמן זית ביחס לקמח לא נכונות.. ניסתי להכין ויצא נוזלי לגמרי…
בוודאי יש טעות בכמות השמן.. מקווה שיתוקן בקרוב כי הטארט נראה משגע
בדיוק בשיאה של עונת העגבניות(:
יש טעות. גמני מקווה שישלח מתכון עם כמויות מתאימות
הכנתי היום. אכן יש טעות ביחסים. ניסיתי לאזן עם עוד קמח. יצא פשוט דוחה ברמות! אפילו לא אכלנו, זרקתי ישר לפח. ממש חבל… אם נותנים מתכון אז צריך להקפיד לתת כמו שצריך… מבאס ממש