אמש התקיימה ארוחה קטוגנית. סרוויס שלם במסעדה שכולו הוקדש לתזונה הקטוגנית: אפס שמני זרעים, ללא סוכר לסוגיו, דל עד מאד בפחמימות עשיר בחלבון ושומן מן החי, ירקות ירוקים, עלים טריים, גבינות שמנמנות וטעימות ואפילו קוקטייל משובח.
כמה עונג היה לראות אנשים שקשה להם לצאת בדרך כלל לארוחת ערב במסעדה: בגלל הסוכרת או הצליאק, הקרוהן או אפילו סתם בגלל התזונה שבחרו לחיות על פיה.
הערב הזה הוכיח לי שזה אפשרי.
אפשרי שבכל מסעדה יהיה קינוח שמתאים לסוכרתיים וצליאקים.
שבכל מסעדה ניתן יהיה להגיש לחם ללא גלוטן ודל בפחמימה מבלי להשתמש בקמח תעשייתי נוראי.
אפשרי לצרוב את הבשר בשומן בקר במקום בסויה או קנולה. אפשר שכל הסלטים יתובלו בשמן זית מקומי ואיכותי.
נכון, זה כנראה יקח עוד זמן אבל אני ממש מאמין שבקרוב עוד ועוד מסעדות יקדישו מעט מאמץ ויפנו מקום בתפריט למנות חדשות – אולי אני פנטזיונר אבל מעדיף לשמור על אופטימיות.
ובנוגע למתכון?
חצ׳פורי גבינות עם חמאה וחלמון בבצק שהוא דל בפחמימה, ללא גלוטן, בלי שום סוכר או תחליף סוכר
ובנינו – ממש אבלל ממש קל להכנה.
הבצק הזה הוא ה-בצק בתזונה הקטוגנית והוא טעים ברמות. יש בתזונה גם בצקים ללא לקטוז כמובן ואפשר למצוא מתכונים שלהם אצלי בבלוג.
יאללה לכן לבשל.
חצ׳פורי קטוגני
המרכיבים:
100 גר קמח שקדים
5 כפות קמח קוקוס (לא חובה אבל מומלץ)
1 כפית פסיליום (יש בחנויות טבע כמו ניצת הדובדבן)
1 ביצה
150 גר מוצרלה מגוררת (אני מעדיף לגרר בעצמי כי המגוררת מגיעה עם חומר מונע התגיישות)
90 גר גבינת שמנת 30 אחוז
מלח גס
למילוי:
1/4 כוס צ׳דר כתום מגורר
1/4 כוס מוצרלה מגוררת
1/4 כוס גאודה מגוררת
1/4 כוס גבינת פטה יוונית 24 אחוז (אני השתמשתי בברינזה של המאירי)
3-6 קוביות חמאה
3 חלמונים
אופן ההכנה:
בצק
במיקרו ממיסים גבינות 30 שניות. מערבבים. עוד 30 שניות ושוב מערבבים.
במעבד מזון שמים את כל חומרי הבצק וטוחנים בפולסים לקבלת כדור.
מוציאים ולשים חצי דקה.
מחלקים ל3 כדורים או 6 קטנים. מרדדים עם היד בין שני ניירות אפייה ואז יוצרים צורה של יהלום (כמו בסרטון)
מילוי
מערבבים את כל החומרים פרט לחמאה. מניחים מעל קובית חמאה
מסדרים מילוי בכל חצפורי ואופים 20 דק' על 180 מעלות טורבו.
מוציאים ומוסיפים חלמונים.
אופים עוד 3-4 דק'.