שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

חצ׳פורי ופנובני היישר מהגרוזינית של ללי

אומר לכם. רק צ׳ייסרים. צילום: אסף אמברם

את לילי בן שלום- האישה החמה ביותר שקיימת כנראה-
הכרתי ממש במקרה.
בצילומים לפרסומת שעשינו עם תפוצ׳יפס!
האישה הזו כל כך נחמדה ורק רוצה לתת ולהאכיל אנשים.

בשנייה שהגענו למקום האותנטי המדהים שלה בשוק-
לא עברה דקה עד שהתחילה להזרים לעברינו צ׳ייסרים ונתנה מכל ליבה. באמת.

אצל ללי עובדת אישה בשם מאיה, שללי מתארת אותה כ״לב של המקום״.
אישה גרוזינית עם ידיי קסם. וואו, מה היא אופה שם. אתם לא יודעים איזו ממלכה. מקפיצה ערימות חצ׳פורי בדקה במיומנות מטורפת.
היא לא מדברת עברית ובכל זאת היא וללי הצליחו ללמד אותי קצת מסודות העולם הזה,
ואיכשהו אפילו קלטתי כמה מהמתכונים טוב טוב!
שניים מהם היו אצ׳רולי חצ׳פורי ופנובני. גן עדן!!!

חצ׳פורי זה בין המאפים היותר גאוניים בעייני.
שילוב של בצק, מילוי גבינות, וחלמון. מה עוד בן אדם צריך?
כלום, באמת שכלום.

ועכשיו גם לכם תהיה ההזדמנות, להכין את הדברים האלו, מתכונים הכי אותנטיים שיש! אצלכם בבית 🙂

צילום: אסף אמברם

אצ׳רולי חצ׳פורי

מרכיבים:

3/4 כוס קמח
3/4 כוס מים
1/2 כוס חלב
1 כף שמרים יבשים
כפית מלח
1 כף סוכר

למילוי
200 גרם גבינת סולוגוני
200 גרם גבינה קשה מחוררת גרוזינית
100 גרם גבינת כנען
1/2 כפית מלח

חלמון

אופן ההכנה:

  1. מניחים את כל מרכיבי הבצק בקערת מיקסר המצוייד בוו לישה ולשים כ10 דקות על מהירות נמוכה-בינונית.
  2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים שעה בטמפרטורת החדר. (בחורף כשהטמפרטורות נמוכות- כדאי לחמם תנור ל25-30 מעלות ולהכניס)
  3. לאחר שעה- מוציאים את הבצק ולשים אותו ל3 דקות נוספות, לאחר מכן התפחה נוספת של שעה.
  4. כעת נערבב את כל מרכיבי המילוי יחד ונניח בצד.
  5. מחלקים את הבצק לכדורים של 180 גרם, מכדררים ומניחים אותם מכוסים על תבנית, לרבע שעה מנוחה.
  6. מחממים תנור ל200 מעלות.
  7. לוקחים כדור ומרדדים אותו למלבן בעובי 0.5 ס״מ. מניחים 2 כפות מהמילויה ב2 הקצוות- האחד שקרוב אלינו והאחד שרחוק, ומגלגלים את הקצוות על המילוי עצמו (התוצאה תהיה שהדפנות יהיו ממולאות גם הן בגבינות- ניתן לראות בתמונות). סוגרים 2 הקצוות הנגדיים לצורת הסירה הידועה.
  8. ממלאים את תוכן הסירה במילוי ומכניסים לתנור ל15 דקות עד שהבצק משחים והגבינות מותכות. מניחים חלמון באמצע הסירה ומחזירים לתנור ל3 דקות נוספות.
  9. כשמוציאים- דבר ראשון נזהרים לא לקבל כוויה. ואז- מאוד מאוד מומלץ להוסיף כף חמאה על כל הגבינות. הן ימיסו אותה וכשמערבבים הכל יחד זה יוצא גן עדן.
מניחים 2 כפות מהמילוי בקצוות. צילום: אסף אמברם

 

ומסדרים לצורת הסירה. צילום: אסף אמברם

פנובני תרד וגבינות

מרכיבים: 

500 גרם קמח
כך סוכר
שוט של וודקה
שוט צאצא
1 כוס מי סודה
1 כפית מלח
1 ביצה

למילוי
200 גרם גבינת סולוגוני
1 קוטג׳
200 גר גבינת כנען
חבילת תרד חלוט וקצוץ
מלח

1. צילום: אסף אמברם
2. צילום: אסף אמברם
3. צילום: אסף אמברם
4. צילום: אסף אמברם
5. צילום: אסף אמברם
6. צילום: אסף אמברם

 

7. צילום: אסף אמברם

אופן ההכנה:

  1. מניחים את כל מרכיבי הבצק בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים כ7 דקות עד לבצק גמיש וחזק.
  2. מניחים את הבצק בקערה משומנת ומעבירים להתפחה של לילה במקרר.
  3. מחלקים את הבצק לכדורים בגודל של כדור טניס בערך.
  4. משטחים כל כדור לעובי של 1/2 ס״מ.
  5. מסדרים את כל העיגולים בערימה עם ניילון להפרדה בין אחד לשני על מנת שלא יידבקו. מניחים במקרר ללילה נוסף.
  6. מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
  7. לכל הקיפולים- כדאי להיעזר בתמונות המצורפות.
  8. לוקחים חתיכת בצק ומותחים ופותחים אותה למלבן על משטח משומן בעזרת האצבעות- לעלה דקיק ושקוף. אם הבצק מתנגד- נותנים לו לנוח כמה דקות.
    ואין מה להיבהל אם יש קצת קרעים- הקיפולים יסתירו את זה.
  9. תחילה מקפלים 1/3 מהיריעה (הצלע הרחוקה מאיתנו) פנימה, ועלייה את ה1/3 הנותר. תיווצר לנו רצועת בצק ארוכה.
  10. כעת נחלק את הבצק מימין ומשמאל- למרכז, בצורת קיפול כמו שעשינו בהתחלה. יווצר ריבוע.
  11. נמתח את הריבוע מעט, נמלא 3 כפות מהמילוי ונעטוף את המילוי מכל הפינות- לכיוון המרכז. (תמונות 6, 7). צובטים את הפינות שלא ייפתחו.
  12. מורחים על המאפים מעט שמן זית ומכניסים אותם לתנור ל25-30 דקות עד שהם שחומים ויפים.
וזו התוצאה! צילום: אסף אמברם

ללי הגישה את הפנובני לצד רוטב שזיפים ירוקים ורוטב עגבניות ופלפלים חרפרפים שהיו מהממים ביחד.
מוזמנים להגיש עם מה שאתם אוהבים ליד:)

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

יום חופש מנוצל היטב

חמש בבוקר. פאקינג חמש בבוקר השכמתי היום. אדם המתאגרף היה עסוק בלחלום בתאילנדית, קים האצנית בטח עדיין נחרה בקצב של ק״מ לדקה, אבל אני הקצתי

לזניה עדשים

לזניה עדשים צמחונית

כולם אוהבים לזניה. איך אפשר שלא? שכבות פסטה דקיקות ששוחות ברוטב עגבניות, ומעליהן קרם בשמל שלוקח דקה להכין וכמובן, כמעט שכחתי מוצרלה שנמתחת לשמיים. אה,

תגובה אחת

  1. הי, כנראה שיש טעות במתכון של החצ׳פורי עם כמות הקמח, יכול להיות? תודה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)