החורף הגיע, החמין הגיע והפעם חמין קטוגני שנולד במקרה. בכלל התכוונתי להכין באחש בוכרי בשקית בד לבישול של סנו ואיכשהו, מבלי לשים לב, נוצר פה חמין של העולמות. השקית בד זה אחד המוצרים הכי שווים במטבח. היא מתאימה לאיחסון תבלינים שלא מתאים לנו שיתפזרו וגם כאמור – לתוספות של החמין.
חמין קטוגני
המרכיבים:
לחמין:
2 בצלים גדולים פרוסים
1.5 קילו בשר בקר (שפונדרה/אונטריב)
3 קולורבי קלופים
8 ביצים
לבאחש:
1 ראש כרובית
1 צרור כוסברה
1 צרור נענע
1 צרור פטרוזיליה
1 צרור שמיר
350 גר בשר בקר שומני שטחון
1 כפית זרעי כמון
לממולאים:
10 עלי לשון הפר
150 גר בשר בקר טחון
1 כפית מלח
1/4 כוס מי סודה
לכיסוי:
מים רותחים
אופן ההכנה:
צורבים בסיר כבד בשר משני הצדדים
מוסיפים בצל ומשחימים היטב
מוסיפים קולורבי, ביצים, עלים ממולאים ושקית באחש
מכסים במים רותחים ומביאים לרתיחה
מבשלים על סף ביעבוע שעה ומעבירים לתנור על 110 מעלות ללילה שלם.
באחש:
מגררים כרובית. מתבלים בעשבים, כמון, בשר, מלח ומעט שמן זית. ממלאים את התערובת בתוך שקית בד לבישול של סנו. קושרים היטב
עלים ממולאים:
מערבבים את מרכיבי הבשר. מגלגלים בתוך עלים טריים (שלא עברו חליטה)
פרסום ממומן בשיתוף סנו.