כבר כמה ימים מבטיחים לי שהולכת להיות סופה, וחוץ מזרזיף טיפשי לא היה דבר. אתמול יצאתי עם ריי לצעוק לעננים לגשם והסברתי לו על חוני המעגל, אבל ריי לא הקשיב, הוא בדיוק היה עסוק בלרוץ בנחל אחרי פרפר שהוא ראה.
כל השבוע אני מבטיח לילדים גשם ולא עומד במילה שלי, אז כדי לא לצאת אבא זבלה ממש, החלטתי להכין להם מנה חורפית (שמתאימה לכל המשפחה, דורשת מעט הכנות אבל בגדול היא פשוטה ואין טעים ממנה).
אפשר להחליף את הבוקטיני בספגטי אחר, אבל הבוקטיני בגדול, במרקם ובעובי המושלם.
את הפרגיות אפשר להמיר בכרעי עוף אבל ידעתי שהילדים כ"כ אוהבים פרגיות וזה חוסך לי להפריד מהעצם אז מה רע?
יאללה לעבודה
חמין מקרוני עם פרגיות
מצרכים:
4 חתיכות פרגית במשל 200 גר כל אחת
מרינדה לפרגית ולפסטה (תכינו כמות כפולה בדיוק ותחלקו בין שני חומרי הגלם)
1 כף פפריקה
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
2 כפות סילאן
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל
2 בצלים
10 שיני שום
1 חבילה בוקטיני מבושלת לפי ההוראות, לא לשטוף אחרי הבישול
3 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים לטבעות
1 כוס מי בישול הפסטה
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל150 מעלות
במחבת מטגנים פרוסות תפוח אדמה להזהבה ומעבירים לנייר סופג
מתבלים את הפרגיות במרינדה וצורבים באותה המחבת. מעבירים לנייר סופג
באותה מחבת מטגנים בצל פרוס ושום עד קירמול, חמש דקות בערך. שומרים בצד
בקערה מערבבים את הבוקטיני עם הבצלים והשום ועם המרינדה שלנו.
בסיר מסדרים נייר אפייה ואת פרוסות התפוח אדמה.
עליהן דוחסים מחצית מכמות הבוקטיני.
ואז שכבה של פרגיות.
ומכסים הכל בשארית הבוקטיני.
יוצקים כוס מי בישול פסטה רותחים.
מניחים על הגז עם להבה גבוהה 5 דקות
מכסים היטב ומעבירים לתנור לשלוש שעות.
מוציאים מהתנור והופכים על צלחת הגשה
מסירים את נייר האפייה ומגישים.
תגובה אחת
באיזה טמפרטורה אופים את החמין (3 שעות)