התימנים קוראים לה סמנה ונוהגים לעשן אותה. ההודים מכנים אותה גהי ומשתמשים בה ברפואה העתיקה, בצרפת כל טבח מתחיל מזקק חמאה במטבח – והאמת, שמעבר לזה שמדובר בתהליך נורא פשוט, חמאה מזוקקת היא מוצר מדהים במזווה שלכם. השומן נשרף בטמפ מאד גבוהה, שומן מן החי הוא המועדף עלי, מתאים לטיגון ואפייה.
בסטורי אצרף לכם גם קצת לינקים ומידע על הנושא ועד אז – קבלו מתכון.
חמאה מזוקקת
המרכיבים:
1.2 קילו חמאה חתוכה לקוביות
אופן ההכנה:
מרתיחים מים בסיר ומניחים עליו קערה גדולה. בתוך הקערה מניחים את החמאה ונותנים לחום האדים להמיס אותה באיטיות.
עניין של כמעט עשר דק'. לא מערבבים ולא מנערים. פשוט נותנים לטבע ולזמן לעשות את שלהם. החמאה תתפרק. החלב ישקע, השומן יצוף.
בעזרת כף מקפים את שאריות החלב שצפות. מסננים בזהירות את השומן דרך מסננת ובד חיתול.
כעת אתם הבעלים הרשמיים של שומן חמאה מזוקק למהדרין