חמאה מזוקקת

התימנים קוראים לה סמנה ונוהגים לעשן אותה. ההודים מכנים אותה גהי ומשתמשים בה ברפואה העתיקה, בצרפת כל טבח מתחיל מזקק חמאה במטבח – והאמת, שמעבר לזה שמדובר בתהליך נורא פשוט, חמאה מזוקקת היא מוצר מדהים במזווה שלכם. השומן נשרף בטמפ מאד גבוהה, שומן מן החי הוא המועדף עלי, מתאים לטיגון ואפייה.

בסטורי אצרף לכם גם קצת לינקים ומידע על הנושא ועד אז – קבלו מתכון.

חמאה מזוקקת

חמאה מזוקקת

המרכיבים:
1.2 קילו חמאה חתוכה לקוביות

אופן ההכנה:
מרתיחים מים בסיר ומניחים עליו קערה גדולה. בתוך הקערה מניחים את החמאה ונותנים לחום האדים להמיס אותה באיטיות.
עניין של כמעט עשר דק'. לא מערבבים ולא מנערים. פשוט נותנים לטבע ולזמן לעשות את שלהם. החמאה תתפרק. החלב ישקע, השומן יצוף.
בעזרת כף מקפים את שאריות החלב שצפות. מסננים בזהירות את השומן דרך מסננת ובד חיתול.
כעת אתם הבעלים הרשמיים של שומן חמאה מזוקק למהדרין

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

על אבהות

אני לא יודע בדיוק מתי יעלה הבלוג לאוויר אבל אני יודע ללא צל של ספק שתי עובדות מרכזיות: תמיד האמנתי שכשהבלוג יעלה (אני מתכנן את

עוף בגריל

עוף בגריל עם תפוחי אדמה

אין ריח יותר שווה מריח של עוף בגריל, זה אחד הדברים שישר עושים אותי רעב. מזל שזה אחד הדברים הכי קלים להכנה. החלק הכי מסובך

כרוב מותסס

כרוב מותסס

אתם תמיד שואלים אותי: “עומר, איך מכינים כרוב מותסס?” אז הנה – עוד ריל שמראה כמה זה פשוט, ולמה זה חשוב לבריאות שלנו! כרוב מותסס,

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)