חמאה מזוקקת

התימנים קוראים לה סמנה ונוהגים לעשן אותה. ההודים מכנים אותה גהי ומשתמשים בה ברפואה העתיקה, בצרפת כל טבח מתחיל מזקק חמאה במטבח – והאמת, שמעבר לזה שמדובר בתהליך נורא פשוט, חמאה מזוקקת היא מוצר מדהים במזווה שלכם. השומן נשרף בטמפ מאד גבוהה, שומן מן החי הוא המועדף עלי, מתאים לטיגון ואפייה.

בסטורי אצרף לכם גם קצת לינקים ומידע על הנושא ועד אז – קבלו מתכון.

חמאה מזוקקת

חמאה מזוקקת

המרכיבים:
1.2 קילו חמאה חתוכה לקוביות

אופן ההכנה:
מרתיחים מים בסיר ומניחים עליו קערה גדולה. בתוך הקערה מניחים את החמאה ונותנים לחום האדים להמיס אותה באיטיות.
עניין של כמעט עשר דק'. לא מערבבים ולא מנערים. פשוט נותנים לטבע ולזמן לעשות את שלהם. החמאה תתפרק. החלב ישקע, השומן יצוף.
בעזרת כף מקפים את שאריות החלב שצפות. מסננים בזהירות את השומן דרך מסננת ובד חיתול.
כעת אתם הבעלים הרשמיים של שומן חמאה מזוקק למהדרין

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

קציצות בשר לילדים

קציצות בשר לילדים

קבלו קבלו קבלו. אני יושב בבית ועף על הסיר החדש שמגנוס השיקו וחושב מה להכין בו. ריי בדיוק חזר מהגן ונתן לי רעיון!! שנייה לפני

ממולאים צמחוניים

ממולאים צמחוניים ברוטב רימונים

בכל יוון אכלנו בלי סוף ממולאים: עלי גפן וכרוב, פרחי קישוא ועגבניות. ממולאים באורז ועשבים ונטולי בשר לחלוטין. שירנקה התאהבה בקונספט הצמחוני והמרענן וביקשה שנכין

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)