חמאה מזוקקת – גהי

מה זה בעצם גהי?
גהי היא חמאה מזוקקת כלומר חמאה שחוממה באיטיות עד שהופרדו ממנה המים והחלבונים. מה שנשאר זה שומן טהור, זהוב, ארומטי (הריח מהחומצה הבוטיארית) ומבריק, עם טעם עמוק ואגוזי. גהי הוא ממש לא טרנד. זו מסורת בת אלפי שנים, שנולדה הרבה לפני שהמציאו לנו מרגרינה או שמני זרעים.

איך מכינים גהי?
לוקחים חמאה אמיתית (רצוי מחלב בקר מרעה). את החמאה בסרטון קניתי מ @thesevenfatcowsofficial
ומבשלים אותה על אש קטנה לאורך זמן. המים מתאדים, את החלבונים (כמו קזאין ולקטוז) מקפים, והשומן הצלול שמצטבר הוא הזהב הנוזלי שנקרא גהי. מסננים אותו, וזהו.
שומן טהור ועמיד, ללא חלבונים, ללא מים, וללא צורך בקירור.

למה זה טוב לגוף?
גהי עשיר בחומצות שומן רוויות יציבות, מה שהופך אותו לשומן אידיאלי לבישול ולטיגון. הוא לא נשרף בקלות, לא מתחמצן, ולא הופך לרעיל בטמפרטורה גבוהה כמו שמנים צמחיים תעשייתיים. הוא גם מקור טבעי לויטמינים מסיסי שומן – בעיקר A, D, E ו־K2 – וחומצת השומן בוטיראט, שמחזקת את רירית המעי ותומכת בעיכול, בחסינות ובבריאות המטבולית.

מה הקשר לרפואה?
בהודו, גהי הוא הרבה יותר ממזון והוא חלק בלתי נפרד מהרפואה האיורוודית. שם רואים בו מזון טהור, מחזק נפש וגוף, מרפא עיכול, ומביא איזון הורמונלי.

למה כדאי לבשל עם גהי?
כי סף השריפה שלו גבוה – סביב 250 מעלות. כי הוא לא מתחמצן כמו שמני סויה, תירס, חמניות או קנולה (גם לא כמו שמן זית). כי הוא נותן עומק וטעם לבישול, ומשאיר את הגוף רגוע – לא נפוח, לא דלקתי, לא כבד. והכי חשוב: הוא פשוט טעים בטירוף – כמו חמאה על סטרואידים, רק בלי סטרואידים.

האם זה בריא?
כמו כל נושא השומן הרווי – תלוי את מי שואלים ובעיקר איך מסתכלים על הדברים. אני מאלו שטוענים ששומן מהסוג הזה זה הדבר הכי נכון לנו ובבחירה בין שומן לפחמימה אני מעדיף להפחית למינימום את הפחמימה. צריכה מרובה של שומן רווי יחד עם פחמימות זה דבר מאד לא מומלץ (ושוב, אני בעד השומן. פחות בעד הפחמימה)
המשפט האהוב עלי: ״זו לא החמאה אלא הלחם שאנחנו מורחים את החמאה עליו״

ברמת הבישול והטיגון אין לי בכלל ספק שהוא עמיד יותר ובריא יותר מאשר שמנים שנוטים להתחמצן בקלילות.

הנה מתכון:

חמאה מזוקקת - גהי

חמאה מזוקקת – גהי

המרכיבים:

1/2 קילו חמאה

אופן ההכנה:
מחממים באיטיות בחום נמוך
כשהחמאה נשברת יתחילו לצוף גושים לבנים
לאט ובסבלנות נוציא את הכל. לא לנער את הסיר ולא לערבב. תנו לזמן לעשות את שלו.
מסננים את השומן דרך חיתול ומצנצנים

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

פשטידת פסטה

פשטידת פסטה

אין לי מושג למה פשטידת פסטה קיבלה דימוי שלילי, ואין לי מושג למה תמיד זה מופיע בתפריט של מסיבת רווקות, דבר אחד אני כן יודע:

סלט של סתיו

סלט של סתיו

האישה הראשונה בחיי, שירנקה, החלה תזונה חדשה. היא ביקשה סלט (קיבלתי רשימת הוראות ובריף מסודר). העליתי לאינסטגרם וקיבלתי מבול של הודעות עם בקשות למתכון. אז

תגובה אחת

  1. שאלה. מאיפה משיגים בקר מרעה כשר בארץ? וכמובן מאיפה משיגים חלב מבקר מרעה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)