הנה משהו שממש כדאי לכם לאמץ. טכניקה איטלקית עתיקת יומין לכבישת חלמונים. החלמונים מתייבשים בשני שלבים: הראשון הוא המלח והשני הוא בטמפ של 60 מעלות ל-4 שעות. מתקבלים חלמונים עשירים ועזי טעם. משהו בין פרמזן לבוטרגה, ואכן באיטליה נהוג לגרר את החלמון – בדיוק כמו גבינת פרמזן – על פסטות ועל טרטר בקר לדוגמא. טעמי אוממי נפלאים, שומן הכי טהור ומשובח שיש לגוף שלנו ואחלה תעסוקה.
אחד הטרנדים העולמיים עכשיו בקרב חובבי הדיאטות דלות הפחמימה היא דיאטה קרניבורית: התפריט כולל בעיקר בשר, שומן, ביצים, חמאה. זהו פחות או יותר. החלמון הכבוש זה אשכרה הפרמזן הקרניבורי. אני מכין לעצמי כמות ומאחסן בצנצנת אטומה במקרר ומגרר אותם על כל דבר בערך❤️
חלמונים כבושים במלח
המרכיבים:
12 חלמונים
1/2 קילו מלח גס
אופן ההכנה:
משטחים חצי מכמות המלח בתבנית. מארגנים גומות קטנות ומניחים בהן את החלמונים. מכסים בשארית המלח. חלק מהחלמונים תיבלתי בפפריקה מעושנת (לא חובה). עוטפים היטב ומכניסים למקרר לחמישה ימים. אחרי חמישה ימים שולפים את החלמונים המיובשים ושוטפים היטב במים להסרת המלח.
במכשיר נינגה או כל מכשיר לייבוש מזון כוונו 60 מעלות למשך 4 שעות.
החלמונים נשמרים היטב לאורך זמן והם תענוג עילאי.
3 תגובות
חלמונים. כמו שלך אדון מילר יש בעיות עם מעיים יש אנשים שיש להם בעיות עם כליות ובדיוק החלמונים האלה ועוד בתוך המלח, זה הדבר האחרון שהם צריכים לאכול. וגם הבשר הזה מיותר להם בתוך המלח. אז תודה על הרעיונות אבל לא תודה. לא אשתמש בהם. אני חולת כליות בגלל סוכרת ואלה הם לא המאכלים שאני בדיוק צריכה לאכול. העיקר הבריאות!
היי בדיוק חיפשתי חלבונים כמו שזוכרת מפעם עברו כנראה סוג של יבוש או הקפאה 🤷♀️ ונמכרו במרכולים/קצביות ואמא שלי שילווה אותם בכל מיני תבשלים יש בהחלט מצב שהם עברו תהליך דומה לשלך, כצמחונית מחפשת פתרונות לחלבון איכותי יש לך אולי מושג האם אפשר לשלב את החלבונים בתבשילים כגון צלי או אחר כתחליף לבשר ❓
היי כתבתי חלבונים אבל התכוונתי לחלמונים 🤦♀️ ותודה על מתכונים מעולים