לפני כמה ימים העליתי ריל להכנת שמנת להקצפה בבית. המון שאלו למה צריך להכין אם אפשר לקנות והאמת שיש המון סיבות אבל בא לי להתרכז באחת בסיסית וטרוויאלית מבחינתי: כי אפשר. כי זה כיף. כי לא הכל חייב להיות תמיד הבחירה הקלה. יותר קל להזמין אוכל באפליקציה מאשר לבשל. אז מה? תהנו, תתנסו, תרחיבו אופקים, תלמדו, תחקרו, אל תקבלו שום דבר כמובן מאליו.
אניוואיייייי, הכנתי שמנת להקצפה.
יש לי בבית את ספר המתכונים הקטוגני המושלם של @sigalmiara שהיא בכלל הגורו שלי לענייני תזונה (ועוד) ויש שם מתכון לחלב מרוכז קטוגני. ידעתי מיד שאני חייב להכין את החלב המוזהב הזה.
חלב מרוכז נפלא באפייה ומשמש כמרכיב מרכזי בהכנת גלידה ביתית.
חלב מרוכז קטוגני
המרכיבים:
1 ליטר שמנת 38%
1.5 כוסות אבקת סוכר סוייטמגו או אלולוז (תחליפי סוכר טבעיים)
1/4 כפית גואר גאם או קסנטן (מסמיכים כמו ג׳לטין. ניתן להשיג בגרין ובניצת הדובדבן וב Iherb)
כפית תמצית וניל
100 גר' חמאה לא מלוחה
אופן ההכנה:
יוצקים למחבת רחבה שמנת ומביאים לסף רתיחה. מוסיפים הכל פרט לחמאה ומערבבים. מנמיכים אש למינימום. הכי חלשה שיש ומערבבים בלי הפסקה למנוע חריכה של השמנת. זה תהליך של 10-20 דק'. אל תאיצו בזה. תנו לזמן לעשות את שלו.
כשהשמנת הסמיכה, הצטמצמה, והזהיבה קלות מוסיפים חמאה ומערבבים להטמעה, מעבירים לצנצנת ומיד לקירור.
אפשר לשמור בהקפאה במנות ולהפשיר בשעת צורך.